Kinsale in County Cork - Zuid Ierland

Het stadje Kinsale aan de kust van Zuid Ierland Huizen in het dorp Kinsale, Ierland James Fort in Kinsale, Ierland hotels boeken via GBLHet stadje Cobh in County Cork, Ierland De stad Cork in Zuid Ierland Blarney Castle in County Cork, Ierland Het stadje Rosscarbery in County Cork, Ierland

Informatie over deze bestemmingKinsale in Ierland

Kinsale is een historisch vissersdorp in County Cork, zuidwest Ierland. Het staat bekend om zijn mooie gekleurde huizen en er zijn ook enkele historische bezienswaardigheden. Hier aan zee (en de rivier de Bandon) staat namelijk het Charles Fort en aan de andere kant van het water staat het James Fort, beide kustfortificaties. Daarnaast staat hier ook het oude Desmond Castle dat tevens dienst doet als het International Museum of Wine Exhibition. Een eind verder van Kinsale vindt u de stad Cork waar u kunt genieten van gezelligheid in Ierland's tweede stad. Daar zijn ook verschillende musea te bezichtigen. Daar vlakbij ligt het mooie stadje Cobh. Dichter bij treft u het mooie stadje Rosscarbery en uiteraard de prachtige kustgebieden van County Cork, met name in het westelijke deel van het graafschap waar het land ruig relatief is en de kliffen hoog. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Kinsale.

De reis naar Kinsale

Er is geen treinstation in Kinsale maar u kunt hier wel met de bus reizen. Er zijn diensten naar de stad Cork maar ook naar de internationale luchthaven. Vanaf dit vliegveld kunt u direct naar Schiphol vliegen. In Cork is uiteraard wel een treinstation en vanuit die plaats kunt u de reis per trein verder vervolgen als u alleen met het openbaar vervoer door Ierland wenst te reizen. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers