Vakantie in Bantry - County Cork

Het dorp Bantry in County Cork, Ierland Bantry House in County Cork, Zuid Ierland hotels boeken via GBLGlengariff in County cork, Zuidwest Ierland Garnish Island in Zuidwest Ierland Bonane Heritage Park in County Kerry, Ierland Schiereiland Mizen in County Cork, Ierland Het dorp Eyeries op het schiereiland Beara in Ierland Het kustdorp Baltimore in County Cork, Ierland Het stadje Rosscarbery in County Cork, Ierland Killarney National Park in County Kerry, Ierland Muckross House in Killarney, Ierland Ring of Kerry in Zuidwest Ierland

Informatie over deze bestemmingBantry Bay in County Cork, Ierland

Bantry is een klein stadje in het westen van County Cork. Het heeft minder dan 3 duizend inwoners en is gesitueerd aan de kust, aan Bantry Bay om precies te zijn. In het stadje vindt u ook een historische trekpleister en dat is Bantry House & Garden, een hotel en trouwlocatie maar ook een landgoed dat je als toerist kunt bezoeken. Deze streek is een vrij ruig gebied in het zuidwesten van Ierland met verschillende langwerpige heuvelachtige schiereilanden met ruige kusten zoals Mizen, Sheep's Head, Beara en iets verder weg Iveragh dat bekend staat als de Ring of Kerry. De grootste plaats op Beara is het kuststadje Castletownbere en de meest schilderachtige Eyeries aan de noordkust van het dunbevolkte schiereiland.

Voorbeelden van andere in het oog springende plaatsen in de regio zijn Baltimore aan de zuidkust van County Cork, het mooie stadje Rosscarbery en het bekende toeristische stadje Killarney in het gelijknamige nationale park. Daar kunt u ook Ross Castle en Muckross House & Gardens bezichtigen. Dichterbij kunt u ook een bezoek brengen aan het natuurreservaat Glengarrif en het heel kleine Garnish Island dat gesitueerd is in de grote baai. Dat staat bekend om haar fraaie tuinen. De veerboot vertrekt vanaf Glengariff Pier. Onderweg kunt u ook nog een kolonie zeehonden zien als u wilt. In Bantry zelf kunt u trouwens ook op de veerboot stappen en een overtocht maken naar het grotere Whiddy Island, om bijvoorbeeld in alle rust te gaan wandelen of fietsen. Fietsen worden er namelijk ook verhuurd. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b en vakantiehuizen in dit stadje.

De reis naar Bantry

Er is geen treinstation in Bantry dus het zou logisch zijn om de auto te pakken als u dit deel van het land wilt verkennen. Dan dient u uiteraard eerst via Groot-Brittannië naar Ierland te reizen (tenzij u via Frankrijk wilt gaan). Voor de hand ligt dan een overtocht van Wales naar de oostkust van Ierland, bijvoorbeeld naar Rosslare. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers