Vakantie in de stad Cork - Ierland

De stad Cork in Zuid Ierland Cork in de avond, Ierland Cork in de nacht, Ierland Blackrock Castle in Ierland hotels boeken via GBLHet stadje Cobh in County Cork, Ierland Blarney Castle in County Cork, Ierland Het stadje Kinsale in County Cork, Ierland

Informatie over deze bestemmingDe stad Cork in Ierland

Cork is de tweede stad van Ierland. Het heeft niet veel minder dan 200 duizend inwoners en bevindt zich in het zuidwesten van het land. Het ligt niet heel ver van zee en u kunt er verschillende musea en bezienswaardigheden bezoeken zoals bijvoorbeeld de prachtige kathedraal, enkele kunstmusea en het Cork Butter Museum. De stad ligt aan de rivier de Lee en bevindt zich aan een enorme natuurlijke haven. Dit gebied heeft eigenlijk meerdere havens en is de plek waar veel Ieren vroeger emigreerden, veelal naar de Verenigde Staten van Amerika. Het kuststadje Cobh ligt hier ook in de buurt. Even buiten Cork is nog meer te zien waaronder het Blackrock Castle, Blarney Castle en het Fota Wildlife Park. Iets verder weg aan zee vindt u de nodige mooie kustlandschappen met in het zuidwesten de ruige schiereilanden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in Cork.

De reis naar Cork

De stad heeft een eigen luchthaven waar u vanaf Schiphol direct naar toe kunt vliegen. Het heeft ook een haven maar de veerboten gaan vanaf hier niet naar Groot-Brittannië maar naar Frankrijk en Spanje. Veerboten naar Engeland en Wales vertrekken op verschillende locaties aan de oostkust van Ierland. Er is een treinstation (Cork Kent) en vanaf hier kunt u bijvoorbeeld rechtstreeks naar de hoofdstad Dublin en naar Killarney en Tralee in het verre zuidwesten. U kunt vanzelfsprekend ook met de auto komen. Logisch is dan een overtocht van Wales naar de oostkust van Ierland, bijvoorbeeld naar Rosslare in het zuidoosten. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers