Vakantie in Cobh - County Cork

Het stadje Cobh in County Cork, Ierland Cobh in de heuvels van County Cork in Ierland hotels boeken via GBLDe stad Cork in Zuid Ierland Het stadje Kinsale aan de kust van Zuid Ierland Blarney Castle in County Cork, Ierland

Informatie over deze bestemmingStraatje in Cobh, Ierland

Cobh is mooi stadje in het zuiden van Ierland. Gedurende de periode 1849-1921 heette deze plaats overigens Queenstown ter ere van een bezoek van Koningin Victoria. Het heeft ongeveer 13 duizend inwoners en ligt op het Great Island dat op haar beurt is gesitueerd in Cork Harbour. Het eiland is aan de noordkant met het vasteland verbonden middels een brug en aan de westkant kunt u met de Pasage West Ferry van Carrigaloe naar Glenbrook reizen. Cobh is een toeristische plaats met ook een aantal bezienswaardigheden. Het stadsgezicht wordt gedomineerd door de St. Colman’s Cathedral en de gekleurde gevels van de huizen in het havengebied. Bij Kennedy Pier kunt u op de veerboot naar Spike Island stappen dat gedomineerd wordt door het stervormige Fort Mitchel.

Het stadje is ook plaats met een geschiedenis van Ierse emigranten waarvan er door de eeuwen veel zijn geweest. Er zijn met name veel mensen vanuit het westen van het land vertrokken naar Amerika. In Cobh kunt u er meer over te weten komen in het museum en het bezoekerscentrum. Ook kunt u de Titanic Experience bezoeken. Dat beruchte cruiseschip is gebouwd in Belfast maar hier zijn 123 mensen aan boord gestapt. In deze attractie laat men zien hoe het er aan toeging op het schip en ook hoe het was toen het schip verging. In de weide omtrek van deze plaats is uiteraard meer te zien. Denk aan de stad Cork, het Fota Arboretum and Gardens, Barryscourt Castle en Blarney Castle. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Cobh.

De reis naar Cobh

Er is een treinstation in Cobh en dat is tevens het eindpunt van de lijn. Vanaf hier kunt u per trein naar de stad Cork reizen. Die stad heeft ook een eigen luchthaven. Meer voor de hand ligt misschien dat u met de auto op reis gaat. Logisch is dan een overtocht van Wales naar de oostkust van Ierland te kiezen, bijvoorbeeld naar Rosslare.

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers