Eastbourne en Beachy Head in East Sussex - Engeland

Badplaats Eastbourne in Zuid Engeland Zicht op Eastbourne in East Sussex, Engeland Mooie hotels in Eastbourne, Engeland Eastbourne Pier in East Sussex, Engeland Beachy Head in East Sussex hotels boeken via GBLSeven Sisters in East Sussex, Engeland Cuckmere Valley in East Sussex De South Downs in East Sussex Litlington White Horse in East Sussex Herstmonceux Castle in East Sussex Michelham Priory in East Sussex, Engeland

Informatie, hotels en b&b'sEastbourne Pier in East Sussex, Engeland

Eastbourne is een vrij grote badplaats in zuid Engeland. Het telt meer dan 100 duizend inwoners en ligt in het graafschap East Sussex, zuidoost Engeland. Het heeft een paar historische attracties waaronder het Redoubt Fortress en een echte pier waar je tevens kunt eten en drinken. Zo is er een restaurant, een tearoom en kunt u er fish & chips gaan eten. Aan weerszijden van de pier ligt het strand, het Grand Parade Main Resort Beach. Dat bestaat overigens voor de groot deel uit kiezel en een beetje zand. In het zuidoosten van Engeland zijn weinig echte zandstranden, het zand komt vaak te voorschijn als het eb is.

Misschien wel de grootste aantrekkingskracht van Eastbourne is dat het pal aan de rand van het South Downs National Park ligt waar u kunt wandelen in haar mooie glooiende heuvelachtige landschappen en vooral in het mooiste kustlandschap van Zuidoost Engeland. Hier vindt u namelijk Beachy Head en de Seven Sisters, de prachtige witte kliffen waarlangs u kilometers kunt wandelen. Dit kustpad behoort tot de South Downs Way, de meerdaagse wandelroute die eindigt (of begint) in deze badplaats. In de omgeving kunt u ook enkele historische bezienswaardigheden bezichtigen, zoals Pevensey Castle, Herstmonceux Castle, Hastings Castle en wat verder weg het beroemde slagveld van Hastings (1066) in het dorpje Battle. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Eastbourne.


Wandelen

Dit is het begin of eindpunt van de South Downs Way, een meerdaagse wandelroute door het gelijknamige nationale park. Vanuit Eastbourne kunt u direct het wandelpad betreden dat naar Beachy Head leidt en prachtige uitzichten geeft over de Seven Sisters met haar witte krijtrotsen. Als u van een lange wandeling houdt dan kunt u doorlopen richting Birling Gap of helemaal naar Alfriston.

➦ Meer info: South Downs Way | Alfriston - Eastbourne via Seven Sisters en Beachy Head


Op een speciale locatie overnachten in Eastbourne?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In de badplaats zijn genoeg mooie hotels en ook b&b's of pensions te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht.

5 vier -en vijfsterrenhotels in de badplaats Eastbourne


Pub walk: Seven Sisters en de Tiger Inn (31)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier in de streek langs de prachtige witte krijtrotsen van Seven Sisters is er bijvoorbeeld een route van 10 km te volgen via ook het dorpje East Dean. Onderweg kun je halt houden in de 15e eeuwse pub de Tiger Inn in East Dean, gesitueerd dus in het nationale park. U kunt daar ook overnachten. Gek genoeg zijn de twee kamers te boeken onder elk een andere link. Kijk daarvoor hieronder.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)

➦ Accommodatie: Overnachten in de Tiger Inn (1) | Overnachten in de Tiger Inn (2)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers