Badplaats Hastings in East Sussex - Zuidoost Engeland

Badplaats Hastings in Zuid Engeland Het strand van Hastings in East Sussex Hastings Old Town in East Sussex East Hill Country Park in Hastings hotels boeken via GBLRye in East Sussex De natuur van de High Weald in Kent Great Dixter House in Kent Bodiam Castle in de High Weald Herstmonceux Castle in East Sussex Battle of Hastings in 1066

Informatie over deze bestemmingDe oude stad van Hastings in Engeland

Hastings is één van de grotere badplaatsen in het graafschap East Sussex, zuidoost Engeland. Het heeft ongeveer 90 duizend inwoners en heeft uiteraard een strand. De pier werd lang verwaarloosd en was deels door brand verwoest maar is weer hersteld. Sinds 2016 is deze weer open voor bezoekers en heeft daarna zelfs een prijs gewonnen. Er zijn ook verschillende bezienswaardigheden zoals het museum en kunstgallerie, de overblijfselen van het middeleeuwse Hastings Castle dat boven op de klif staat en waar je tevens van mooie uitzichten kunt genieten. Daarnaast is er ook nog het Shipwreck Museum, het Fisherman's Museum en het Blue Reef Aquarium. Het oude stadsgedeelte vindt u in het oostelijke deel. In het oostelijke deel van het stadje staat East Hill, dat is bij het kasteel en daar bevindt zich ook het omliggende Hastings Country Park. Dat ligt vlakbij de hoge kliffen en is tevens een natuurreservaat. In een authentiek Engelse badplaats is vaak ook kermisachtig vertier. Het nabij gesitueerde Blue Reef Aquarium is misschien ook interessant voor de kinderen.

Pal ten noorden van de badplaats ligt een groot landelijk gebied met ook de nodige kastelen, tuinen en wijnranken. Dit is de High Weald Area of Outstanding Natural Beauty. Voorbeelden van andere mooie locaties in de regio zijn het pittoreske stadje Rye en het beroemde slagveld van Hastings (1066) waar ook een abdij te bezoeken is. Dat is dus vernoemd naar de plaats die inmiddels een badplaats is maar is gesitueerd in het landelijke gebied er een eind vandaan. U kunt het zien in het dorp Battle waar u langs het oude slagveld kunt wandelen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Hastings.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers