Rochester en Chatham in Kent - Zuidoost Engeland

Rochester in Kent Rochester borden in Kent Rochester Castle in Kent Chatham Royal Dockyard in Kent hotels boeken via GBLPlatteland van Kent Coldrum Long Barrow in Kent, Engeland Aylesford in Kent

Informatie over deze bestemmingDe kathedraal van Rochester in Kent, Engeland

Chatham is een stad in het noordoosten van het graafschap Kent, zuidoost Engeland. Het heeft ongeveer 70 duizend inwoners en het ligt vast aan het kleinere Rochester (west) en Gillingham (oost). Deze steden en stadjes liggen aan de rivier de Medway, een klein eindje ten zuiden van de Thames. In dit geurbaniseerde gebied zijn enkele uitstekende historische attracties te bezoeken waaronder het oude Rochester Castle, de kathedraal, The Historic Dockyard, in Nederland beroemd vanwege Michiel de Ruyter's Tocht naar Chatham. De wereldberoemde 19e eeuws schrijver Charles Dickens woonde in zijn jeugd en ook in zijn laatste levensjaren in Rochester / Chatham. De attractie Dickens World bestaat inmiddels niet meer. Het kasteel en de kathedraal van Rochester zijn beide mooie voorbeelden van Normandische architectuur en dan hebben we het over de Middeleeuwen.

Even ten zuiden van deze steden vindt u de natuur, heuvels en platteland van de Kent Downs. Een mooie locatie aldaar is bijvoorbeeld de prehistorische Coldrum Long Barrow. Het mooie dorpje Aylesford en het openluchtmuseum Kent Life vindt u er ook in de buurt. Niet ver buiten de steden vindt u ook het statige Cobham Hall dat alleen geopend is op bepaalde opendagen in het jaar en het historische huis Owletts. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Chatham & Rochester.


Wandelen in Rochester

Het stadje ligt pal aan de rand van de heuvelachtige natuur van de Kent Downs en daar kunt u ook prima wandelen. Zo kunt u de National Trail genaamd de North Downs Way in twee richtingen volgen:

➦ Meer info: North Downs Way
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontact


Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidoost Engeland

→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Zuidoost EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Engeland

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers