Canterbury in Kent - Zuidoost Engeland

Gondels op het water in het historische stadje Canterbury in Engeland Het stadje Canterbury in Kent, zuidoost Engeland Bovenaanzicht van de kathedraal van Canterbury in Engeland Canterbury Cathedral in Kent, Engeland St Augustine's Abbey in Canterbury, Kent hotels boeken via GBLPlatteland van Kent Het dorpje Chilham in Kent Devil's Kneading Trough in de Kent Downs Leeds Castle in Kent Het stadje Whitstable in Kent

Informatie over deze bestemmingDe kathedraal van Canterbury in Kent, Engeland

Canterbury is een relatief kleine historische stad in het graafschap Kent in zuidoost Engeland. Het heeft een mooi oud centrum waar onder andere de prachtige kathedraal te vinden is. Dat imposante bouwwerk behoort tot het werelderfgoed en dat komt ook deels omdat het eeuwen lang een beroemd bedevaartoord is geweest. Daarnaast vindt u in de stad een gezellig centrum, een paar musea zoals bijvoorbeeld over de Romeinse Tijd want deze plaats bestaat al erg lang. Ook kunt u de ruïne bekijken van St Augustine's Abbey. Net als in de twee beroemde Engelse universiteitssteden Cambridge en Oxford (gebruik bijvoorbeeld de zoekbalk boven om meer info over die plaatsen te vinden) kunt u hier ook meegaan op een gondeltocht (punting) door het stadje. U wordt rondgevaren over de rivier Stour en die komt ook door het mooie centrum.

Niet ver van hier kunt u ook genieten van natuur en mooie landschappen. Even ten zuidwesten van de stad ligt namelijk het gebied genaamd de Kent Downs, een Area of Outstanding Natural Beauty. Daar kunt u tevens prima wandelen, waaronder langs de meerdaagse wandelroute de North Downs Way die hier ook langs komt. Maar dat is niet alles want in de omgeving kunt u ook één van lands oudste bossen bezoeken (The Blean), twee dierenparken bezoeken en Brogdale Collections gaan bekijken. Dat is de grootste collectie fruitbomen -en planten ter wereld. U kunt op de kaart en hieronder een aantal hotels en bezienswaardigheden vinden.


Wandelen in Canterbury

Het stadje werd door de moord op Thomas Becket, aartsbisschop van Canterbury in de middeleeuwen, een bedevaartsoord. Zo loopt er een route hier naartoe genaamd de Pilgrim's Way, een wandelroute die ook onderdeel is van de bekendere North Downs Way. Die laatste route gaat door het heuvelachtige deel van de Kent Downs en in het westen door de Surrey Hills maar dit traject is een uitzondering. De route vanuit de heuvels naar Canterbury is een soort van extra alternatieve route door iets vlakker gebied. Zo kunt u vanuit het stadje een pad volgen naar het pittoreske dorpje Chilham. Oostwaarts wandelt u naar het havenstadje Dover en de beroemde witte kliffen. Het westelijke uiteinde van de pelgrimsroute ligt nog een eind verder naar het westen dan de North Downs Way en wel in een ander kathedraalstadje. Dat is Winchester.


➦ Meer info: North Downs Way | Pilgrim's Way
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers