Het dorpje en meer Buttermere in het Lake District

Buttermere in het Lake District, Engeland Buttermere in het Lake District, Cumbria Kerkje in Buttermere, Lake District De berg Haystacks bij Buttermere, Lake District Fleetwith Pike in het Lake District, Cumbria hotels boeken via GBLEnnerdale Water in het Lake District, Cumbria Newlands Valley in het Lake District, Cumbria Borrowdale in het Lake District, Cumbria Derwentwater bij Keswick in het Lake District, Cumbria Keswick in het Lake District, Cumbria

Informatie over deze bestemmingButtermere in het Lake District, Engeland

Buttermere is de naam van een klein meer en ook van een klein dorpje in het noordwestelijke deel van het bergachtige Lake District National Park. Het is een rustig gebied maar is wel populair bij wandelaars zoals zoveel delen van het park. Het kleine meer en de smalle vallei wordt omgeven door enkele heuvels en bergen waaronder het iconische Haystacks, één van de populairste heuvels voor wandelaars in het Lake District. Aan de noordzijde van het dorp Buttermere ligt overigens nog een mooi klein meer, namelijk Crummock Water. Iets verder weg liggen Loweswater en Ennerdale Water. Boodschappen en andere inkopen kunt u overigens in het stadje Keswick doen. Dat ligt ook in het noordelijke deel van het Lake District. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Buttermere en omgeving.


Wandelen in Buttermere

Het kleine dorpje ligt aan het gelijknamige Buttermere en rondom dit meer kunt u een mooie wandeling maken via Gatesgarth. Rondom het dorp vindt u ook enkele heuvels en bergen. Een favoriet is de heuvel Haystacks, de favoriete plek van de beroemde Alfred Wainwright, de man die het Lake District als wandelparadijs op de kaart heeft gezet. Naast Haystacks vindt u ook andere toppen die u kunt bewandelen zoals die van Fleetwith Pike, High Stile en Red Pike. In het hele nationale park zijn uiteraard nog veel meer wandelingen te maken, ook eenvoudigere routes met veel minder hoogtemeters. Net ten noorden van het meer Buttermere ligt het ongeveer net zo grote meer Crummmock Water en daar kunt u een route van 17,5 km wandelen die langs het water gaat, uitzicht biedt op de omliggende bergen en via het kleine dorpje Loweswater gaat. Onderweg kun je halt houden in de 16e eeuwse pub de Kirkstile Inn in Loweswater.

➦ Meer info: Naar Haystacks en Fleetwith Pike | Naar Haystacks, Kirk Fell & Great Gable


Pub walk: Crummock Water en The Kirkstile Inn (76)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Net ten noorden van het meer Buttermere ligt het ongeveer net zo grote meer Crummmock Water en daar kunt u een route van 17,5 km wandelen die langs het water gaat, uitzicht biedt op de omliggende bergen en via het kleine dorpje Loweswater gaat. Onderweg kun je halt houden in de 16e eeuwse pub de Kirkstile Inn in Loweswater.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers