Wasdale en Wast Water in het Lake District - Engeland

Wast Water in het Lake District, Cumbria Wasdale in het Lake District, Cumbria Wasdale in het Lake District, Cumbria hotels boeken via GBLScafell Pike in het Lake District, Cumbria Eskdale in het Lake District, Cumbria Muncaster Castle in het Lake District

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenWasdale in het Lake District, Engeland

Wasdale is een vallei in het zuidwesten van het Lake District National Park, noordwest Engeland. Een deel wordt ingenomen door het prachtige Wast Water, het diepste meer van het hele park. Dit is tevens het gebied met enkele van de hoogste bergen van Engeland zoals Great Gable met zijn 899 meter en Scafell Pike met 978 meter de hoogste piek van allemaal. Het is dan ook een uitstekend gebied voor de bergwandelaar. Dit westelijke park van het nationale park is ook het minst bevolkt, zonder echte dorpen al zult u waarschijnlijk wel de nodige wandelaars tegen komen. Het ligt ook relatief afgelegen. U zult merken dat de reistijd naar andere delen van het nationale park lang zijn. Dat komt door smalle wegen door bergpassen of omdat de wegem via een flinke omweg zijn gelegd.

In de buurt van dit gebied zijn meer prachtige valleien zoals het rustige Eskdale. Andere mooie valleien zijn bijvoorbeeld Great Langdale, Borrowdale en Ennerdale maar daar moet u wel een tijdje voor rijden om daar te komen. In de buurt kunt u overigens ook Muncaster Castle bezoeken of een ritje maken met de Ravenglass & Eskdale Steam Railway. Aan het hoofd van het meer ligt Wasdale Head (gehucht) en aan haar voeten Nether Wasdale (klein dorpje). Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen bij Wast Water en omgeving.


Wandelen in Wasdale

De vallei is omgeven door enkele van 's lands hoogste bergen waaronder Scafell Pike, de hoogste van allemaal. Voorbeelden van andere heuvels en bergen in het gebied zijn Kirk Fell, Pillar, Scoat Fell en Red Pike. De bijzonder pittige wandelroutes die hieronder zijn weergegeven beginnen en eindigen allemaal in Wasdale Head aan het hoofd van Wast Water. Scafell Pike kan overigens van vier verschillende kanten (valleien) beklommen worden. Naast deze vallei zijn dat Langdale, Eskdale en Borrowdale.

Meer info: Routes in Wasdale | Naar Kirk Fell, Pillar, Scoat Fell, Steeple en Red Pike
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Cumbria en het Lake District
→ Stadjes en dorpen in Cumbria en het Lake DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Cumbria en het Lake District

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers