Keswick en Derwentwater in het Lake District - Engeland

Keswick in het Lake District, Cumbria Straatje in Keswick, Engeland Derwentwater bij Keswick in het Lake District, Engeland Derwent Water bij Keswick in het Lake District, Cumbria Castlerigg Stone Circle in het Lake District, Cumbria hotels boeken via GBLCatbells in het Lake District, Cumbria Ashness Bridge in het Lake District, Cumbria Borrowdale in het Lake District, Cumbria Ullswater in het Lake District, Cumbria Buttermere in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria

Informatie, hotels en vakantiehuizenThe Heads in Keswick, Lake District National Park

Keswick is een klein stadje in het noorden van het bergachtige Lake District National Park. Het heeft slechts 5 duizend inwoners maar is daarmee wel de grootste plaats in het nationale park. Het grotere Kendal in het zuidwesten bevindt zich immers net buiten 'The Lakes'. Keswick is gesitueerd aan de noordoever van het prachtige Derwentwater, het qua omvang tweede meer in het gebied. Daar staat ook het Theatre by the Lake, een theater waar voorstellingen worden gehouden. In het stadje vindt u tevens een gezellige hoofdstraat met kleinschalige hotels, winkels, pubs en restaurants. Buiten het centrum zijn overigens ook tal van hotels en b&b's, het is één van de bekende uitvalsbases in dit gebied. U kunt in het stadje ook nog twee kleinere musea bezoeken, namelijk het Derwent Pencil Museum en de Keswick Museum & Art Gallery. In de buurt kunt u ook de prehistorische steencirkel van Castlerigg zien en Mirehouse & Gardens bezoeken.

Vlakbij het theater kunt u overigens ook gebruik maken van de Keswick Launch, een relatief kleine boot met verschillende zitplaatsen die u naar verschillende locaties aan Derwentwater kan brengen, bijvoorbeeld naar Hawes End als u een bekende route wilt gaan wandelen. Lees door naar het 'wandelhoofdstukje' hieronder. Deze regio is namelijk zeer in trek bij wandelaars. Keswick ligt ook niet ver van Borrowdale, een zeer mooie vallei pal ten zuiden van Derwentwater. U vindt in de omgeving niet alleen de natuurlijke schoonheid van het meer en de omliggende bergen. Wat verder weg is nog meer te bezichtigen waaronder bijvoorbeeld het Lake District Wildlife Park en de voormalige huizen van William Wordsworth in Grasmere en ook in Cockermouth. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Keswick en omgeving.


Wandelen in Keswick

Het Lake District is een uitstekend wandelgebied. Je kunt vanuit Keswick bijvoorbeeld een mooie wandeling maken naar de heuvel Lattrig Fell, het niet al te hoge Walla Crag, de berg Skiddaw of met de veerpont naar de andere kant van Derwentwater (halte: Hawes End) voor een wandeling in Brandelhow Park. Ook kunt u vanaf Hawes End een lange uitdagende route volgen over de heuvels/bergen Cat Bells, Maiden Moor en High Spy. Of langs de mooie locatie Ashness Bridge en Borrowdale ten zuiden van het meer. Wat verder weg zijn uiteraard nog veel meer wandelmogelijkheden.

Meer info: Wandelverslagen | wandelroutes in de omgeving van Keswick
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Cumbria en het Lake District
→ Stadjes en dorpen in Cumbria en het Lake DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Cumbria en het Lake District

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers