Rosthwaite en Borrowdale in het Lake District

Borrowdale in het Lake District, Cumbria Borrowdale in het Lake District, Cumbria Rosthwaite in het Lake District, Cumbria hotel boeken via GBL Watendlath in het Lake District, Engeland Watendlath Tarn in het Lake District, Cumbria Derwentwater bij Keswick in het Lake District, Cumbria Cat Bells in het Lake District, Cumbria Ashness Bridge in het Lake District, Cumbria Keswick in het Lake District, Cumbria Castlerigg Stone Circle in het Lake District, Cumbria Buttermere in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland Rondreis door het Lake District en County Durham, Noord Engeland

InformatieSeatoller in Borrowdale - Lake District, Engeland

Rosthwaite is een gehucht in het heuvel -en bergachtige Lake District National Park. Het bevindt zich in het hart van Borrowdale, ooit door de beroemde Alfred Wainwright (die dit gebied als wandelparadijs op de kaart heeft gezet) als mooiste vallei betiteld. De vallei is groen, heeft een paar vertakkingen en een paar andere gehuchtjes als Seatoller, Grange, Stonethwaite, Seathwaite en Watendlath. Aan de noordkant van het dal ligt het grote en zeer fraaie Derwentwater. Langs dat meer zijn meerdere aanlegpunten te vinden waar u met een bootje op andere locaties langs Derwentwater kunt komen, inclusief het stadje Keswick. U kunt in dit gebied overigens ook uitstekend gebruik maken van de bus naar en van Keswick. U kunt dus ook als u met het openbaar reist eens gaan eten of naar de supermarkt gaan in de groterer plaats in deze streek. Rosthwaite is een klein dorpje in een natuurlijk gebied maar er komt wel een redelijk drukke weg doorheen. Iets van die weg vandaan komt de rust u echter al snel tegemoet. Er zijn tevens een paar hotels en vakantiehuisjes. U kunt ze vinden via de knop aan de rechterzijde van deze pagina. In de vallei kunt u ook Bowder Stone bekijken, een enorme steen die vanwege zijn enorme formaat al een paar honderd jaar een bezoekersattractie is. Men weet niet of het een overblijfsel is van een gletjser of dat het van een heuvel/berg is afgebroken. Via een trappetje kun je op de steen komen.


Wandelen in Borrowdale

Het nationale park is een uitstekend wandelgebied en dat geldt ook voor Borrowdale. U kunt hier relatief eenvoudige wandelingen maken door de vallei zelf of één van de heuvels beklimmen in de omgeving zoals Castle Crag, Walla Crag, High Spy, Sty Head of Cat Bells. De mogelijkheden in de regio zijn talrijk. Niet ver noordwaarts van hier ligt het behoorlijk grote meer Derwentwater waar u langs de oevers kunt wandelen of een bootje (kleine houten busboot) naar een andere locatie aan het meer en daar gaan wandelen.

Meer info: Grange - Rosthwaite | Meer wandelroutes - Borrowdale en Derwentwater


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Borrowdale

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Rosthwaite te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een half uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers