Wat is er te zien in Northumberland?

Bamburgh Castle aan de Northumberland Coast in Engeland Lindisfarne Castle in Northumberland, Noord Engeland Northumberland Coast in Noord Engeland Alnwick Castle in Northumberland, Noord Engeland Cragside in Northumberland, Noord Engeland Northumberland National Park in Noord Engeland Hadrian's Wall in Northumberland, Noord Engeland

Lees meer over de gebieden

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van het graafschap Northumberland in Noordoost Engeland. In het zuiden vindt u onder ander de wereldberoemde Muur van Hadrianus, niet slechts een locatie maar een gebied rondom de 135 kilometer lange Romeinse barrière. In de overige delen van het graafschap is ook meer dan genoeg te zien. Het is een relatief dunbevolkte regio met prachtige kustgebieden, heuvels en zelfs bergen. Lees hier over het Northumberland National Park en de Northumberland Coast, tevens een streek met de nodige oude kastelen. Onder de kaart ziet u een opsomming van allerlei historische locaties zoals kastelen, Romeinse opgravingen maar ook andere bezoekersattracties.

legenda van kaart

Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart van Northumberland

Bezienswaardigheden in Northumberland

Bekijk hieronder een lijst met bezoekersattracties waaronder historische landgoederen, oude kastelen en nog ouder Romeins erfgoed in de vorm van de Muur van Hadrianus en aanverwante nederzettingen. De afkorting NT staat voor de National Trust en EH voor English Heritage. Van die organisaties kunt u ook bezoekerspassen aanschaffen. Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Denk in dit gebied aan bijvoorbeeld Berwick-upon-Tweed, Bamburgh en Hexham. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Oude kastelen en kasteelruïnes:
Norham Castle (EH) - Etal Castle (EH) - Lindisfarne Castle (NT) - Bamburgh Castle - Dunstanburgh Castle (EH) - Alnwick Castle - Warkworth Castle (EH) - Prudhoe Castle (EH) - Aydon Castle (EH)

Romeins erfgoed:
Corbridge Roman Town (EH) - Chesters Roman Fort (EH) - Housesteads Roman Fort (EH) - Roman Vindolanda - Roman Army Museum

Andere historische gebouwen, tuinen en attracties:
Berwick-upon-Tweed Barracks (EH) - Lindisfarne Priory (EH) - Chillingham Castle - Alnwick Garden - Cragside House (NT) - Wallington Hall (NT) - Meldon Park Gardens - Belsay Hall (EH) - George Stephensons Birthplace (NT) - Cherryburn (NT) - Northumberlandia - Longstone Lighthouse - Go Ape Maften (outdoor avontuur)


Zoek een accommodatie of maak een rondreis


Bekijk informatie per specifieke bestemming


Terug naar:

→ Vakantie vieren in Northumberland


© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers