Totnes in South Devon - Zuidwest Engeland

Totnes Castle in Devon Totnes in Zuidwest Engeland Stoomtrein van de South Devon Railway in Engeland hotel boeken via GBL Dart Estuary in South Devon Dittisham aan de dart in South Devon Agatha Christie's Greenway House in Devon Dartmouth in South Devon Dartmoor in Devon Torquay in Devon, Engeland Brixham in Devon Salcombe in South Devon

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenTotnes aan de rivier de Dart in South Devon, Engeland

Totnes is een fraai stadje in het binnenland van South Devon. Het heeft relatief erg veel geconserveerde gebouwen en telt ongeveer 8 duizend inwoners. Het is dus relatief klein maar het heeft verschillende bezoekersattracties. U vindt er twee musea. De één verteld over de geschiedenis van deze plaats en is gehuisvest in het 16e eeuwse Elizabethan House. Het andere museum is het Fashion and Textiles Museum waar u de Devonshire Collection of Period Costume kunt bekijken. Dat is kleding uit de 18e eeuw en later. Een stukje uittorende boven het stadje staat de middeleeuwse kasteelmuren van Totnes Castle, meer een fort dan een kasteel.

Dat was het nog niet want u kunt hier ook op een oude stoomtrein stappen van de South Devon Railway. Die rijdt u naar Buckfastleigh, aan de rand van het Dartmoor National Park. Daar zijn ook een paar bezienswaardigheden waaronder de mooie abdij en de Buckfast Butterfly Farm. Vervolgens is het ook mogelijk om een boottocht te maken want aan de oever van de rivier de Dart vertrekken boten voor een riviercruise naar het eveneens fraaie stadje Dartmouth. Dat ligt stroomafwaarts vlakbij de kust. Onderweg ziet u vanaf de boot bijvoorbeeld het dorp Dittisham en het fraaie omliggende landschap rondom de Dart Estuary, onderdeel van de South Devon Area of Outstanding Natural Beauty.

In de omtrek zijn meer bezienswaardigheden. Redelijk vlakbij vindt u de Dartington Hall Gardens en wat verder weg kunt u denken aan Greenway, het voormalige huis van de wereldberoemde Agatha Christie, de wijnmakerij van Sharpenham (waar ook kaas gemaakt wordt), Berry Pomeroy Castle, Compton Castle en de badplaats Torquay als u wat meer de drukte wilt opzoeken. Mooie natuur is er in de regio ook. Het gebied rondom Totnes zelf is mooi, zoals de Dart Estuary maar ook de kusten in dit deel van zuidwest Engeland zijn bijzonder mooi. Daarnaast is daar het ruige en heuvelachtige Dartmoor National Park. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in dit stadje.


Wandelen rondom Totnes

In Totnes kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken via Dartington of op het land van de Dartington Hall Gardens. Ook zijn er verder weg paden langs de Dart Estuary, in het Dartmoor National Park en aan de zee. Daar ligt namelijk het South West Coast Path, het bewegwijzerde kustpad. U kunt dat bijvoorbeeld bij Dartmouth, Brixham of Salcombe betreden.

Meer info: Totnes en Dartington | Dartington Hall Gardens | South West Coast Path


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Totnes

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Totnes te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Totnes duurt daarna nog minimaal 5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. U heeft al kunnen lezen dat u een rit kunt maken met de stoomlocomotief maar hier is ook sprake van gewoon treinverkeer. Het stadje ligt namelijk aan de spoorlijn van Londen (Paddington) naar Penzance in het uiterste zuidwesten van Engeland. Zo kunt u dus direct met de trein naar Londen maar bijvoorbeeld ook naar plaatsen in de regio als Plymouth, Exeter, Truro en Torquay (via een overstap).


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidwest Engeland

→ Badplaatsen, steden en dorpen in Zuidwest EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Engeland
© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers