Killarney National Park & Town in Ierland

Killarney National Park in County Kerry, Ierland Lough Leane in Killarney National Park, Ierland Ross Castle in Killarney, Ierland Muckross House in Killarney, Ierland Gap of Dunloe in Killarney, Ierland Moll's Gap in Killarney, Ierland hotels boeken via GBLRing of Kerry in Zuidwest Ierland Het dorpje Sneem in County Kerry, Ierland Schiereiland Beara in Zuidwest Ierland Bonane Heritage Park in County Kerry, Ierland Bantry House in County Cork, Ierland

Informatie over deze bestemmingKerk in Killarney, Ierland

Killarney is een klein stadje en een populaire bestemming in County Kerry, zuidwest Ierland. Het heeft niet veel minder dan 15 duizend inwoners en grenst pal aan het gelijknamige nationale park en het meer Lough Leane. U vindt in deze omgeving mooie bergachtige landschappen, bossen, meren en verder naar het westen ruige schiereilanden waar ook prima gewandeld kan worden. Maar in en vlakbij het stadje zelf zijn ook enkele historische bezienswaardigheden te vinden zoals bijvoorbeeld het oude Ross Castle en het stijlvolle Muckross House & Gardens. Dit stadje vormt ook het begin van de Ring of Kerry. Dat is het prachtige schiereiland Iveragh dat pal ten westen van Killarney gesitueerd is. Ten noorden en zuiden van dit relatief grote schiereiland liggen nog twee ruige exemplaren, namelijk Dingle in het noorden en Beara in het zuiden. Het grotere stadje Tralee ligt ook redelijk in de buurt van het dorp. Het is zelfs met de trein te bereiken. Voorbeelden van pittoreske dorpjes met die typisch gekleurde gevels in de regio zijn Sneem op Iveragh en Eyeries op Eyeries. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Killarney.

De reis naar Killarney

Killarney heeft een eigen treinstation en vanaf hier kunt u onder andere naar Tralee, het grootste stadje van County Kerry of naar de steden Cork en Dublin. De meeste diensten naar deze twee steden zijn overigens met één keer overstappen. De internationale luchthaven in deze regio ligt vlakbij de stad Cork. Vanzelfsprekend is de meest logische optie om dit ruige deel van Ierland per auto te verkennen. Dan moet u twee keer met de veerboot, namelijk eerst naar Groot-Brittannië en daarna vanuit Engeland of Wales naar Ierland. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers