Portmagee, Valentia Island en de Skellig Islands

Het dorp Portmagee in County Kerry, Ierland Kliffen van de Ring of Kerry in Zuidwest Ierland Bergen van de Ring of Kerry in Zuidwest Ierland Skellig Bay in County Kerry, Ierland Skellig Islands in County Kerry, Ierland hotels boeken via GBLHet dorpje Sneem in County Kerry, Ierland Killarney National Park in County Kerry, Ierland Muckross House in Killarney, Ierland

Informatie over deze bestemmingValentia Island en Portmagee in County Kerry, Ierland

Portmagee is een klein dorpje aan de kust van County Kerry in het verre zuidwesten van Ierland. Het heeft niet veel meer dan 100 inwoners en bevindt zich op het schiereiland Iveragh, oftewel de Ring of Kerry. Dit is een gebied met grote natuurlijke schoonheid in de vorm van bergen, heuvels en ruige kusten. Het dorpje is zeer klein maar het toeristisch belang is zeer groot. Naast de net genoemde natuur is het ook de toegangspoort tot Valentia Island (zie foto rechts). Vroeger moest je daar met de boot heen maar nu staat er een brug zodat u het eiland direct met de auto kunt bereiken. Bij Reenard Point verder noordwaarts kunt u overigens wel van een veerboot gebruik maken. Die vaart naar Knightstown waar u ook het Valentia Heritage Centre kunt bezoeken. Daar leert u meer over de geschiedenis van de streek.

Portmagee is daarnaast ook de plek waar u met een boottocht mee kunt gaan naar de Skellig Islands. Die behoren tot het werelderfgoed en liggen een eind uit de kust. U kunt u een tocht maken langs de eilanden maar ook er naartoe en dan gaat het met name om Skellig Michael, een uitermate rotsachtig eilandje dat interessant is qua natuur maar ook qua historie. Er leven namelijk allerlei soorten vogels waaronder de typische papegaaieduiker (puffin) maar ook bevindt zich op de top een 6e eeuwse monastieke nederzetting. Die top is meer dan 200 meter hoog dus het is een klim langs heel wat treden. Vlakbij Portmagee maar dan aan de eilandkant van de brug kunt u dan ook eerst eens bij de Skellig Experience gaan kijken. Dat is een bezoekersattractie waar u meer informatie en indrukken kunt opdoen van deze werelderfgoedeilanden van Ierland. Op het vasteland zijn ook meer bezienswaardigheden zoals Derrynane House en het Kerry Bog Village Museum waar onder andere fraaie 'tatched cottages' te zien zijn. Het dorpje Sneem (alhoewel geen bezoekersattractie) is ook het aanzien waard. Daar vindt u de typische gekleurde gevels zoals je die wel meer ziet in Ierse dorpjes. Nog wat verder weg kunt u een bezoek brengen aan het Killarney National Park en Muckross House & Gardens dat daar ook gesitueerd is. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Portmagee en omgeving.

De reis naar Portmagee

Dit schiereiland is niet per trein te bereiken dus een reis per auto is de logische optie. Als u de reis in Nederland of België begint dan zult u eerst de veerboot naar Groot-Brittannië moeten pakken en daarna nog eens vanuit Engeland of Wales naar Ierland zien te komen. Een overtocht van Fishguard naar Rosslare is een voor de hand liggende mogelijkheid maar er zijn nog meer varianten, bijvoorbeeld van Holyhead naar Dublin. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers