Dingle in County Kerry - Zuidwest Ierland

Het stadje Dingle in County Kerry, Ierland Het schiereiland Dingle in County Kerry, Ierland hotels boeken via GBLKillarney National Park in County Kerry, Ierland Ross Castle in Killarney, Ierland Muckross House in Killarney, Ierland Ring of Kerry in Zuidwest Ierland

Informatie over deze bestemmingHet stadje Dingle in County Kerry, Ierland

Dingle is een klein stadje, eigenlijk een dorp, op het gelijknamige schiereiland. Het heeft ongeveer 2 duizend inwoners en bevindt zich in het graafschap Kerry, zuidwest Ierland. Het is gesitueerd aan een baai, aan de zuidkust van het bergachtige schiereiland en ligt aan de mooie meerdaagse wandelroute de Dingle Way, één van de populairste meerdaagse wandelroutes van het land. Mede daardoor vindt u hier de nodige hotels, b&b's en pubs. U kunt ook meegaan op boottochten op zee, bijvoorbeeld om dolfijnen te zien. Vlakbij de pier staat tevens Dingle Oceanworld, aquariums met onder andere 's lands grootste collectie aan haaien. Sinds een paar jaar heeft deze plaats ook een bierbrouwerij en een whiskystokerij. De bierbrouwerij verzorgt ook een tour. Behalve mooie natuur zijn er enkele bezienswaardigheden in de buurt te vinden waaronder het Blasket Centre en de oude Gallarus Oratory. De Ring of Kerry vindt u ook redelijk in de buurt. Dat is het schiereiland hier ten zuiden van, genaamd Iveragh. Aan de rand daarvan kunt u tevens het Killarney National Park bezoeken. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Dingle.

Openbaar vervoer

Op het schiereiland rijden geen treinen. Maar vanuit het dorp kunt u wel met de bus reizen, bijvoorbeeld naar Tralee, waar het dichtstbijzijnde treinstation gesitueerd is. Vanuit Tralee kunt u bijvoorbeeld direct naar de stad Cork reizen. Daar vindt u ook een internationale luchthaven. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers