Coniston in het Lake District - Noord Engeland

Coniston Water in het Lake District, Cumbria Het dorp Coniston in Engeland Coniston Water in het Lake District, Cumbria Steam Yacht Gondola op Coniston Water in het Lake District Old Man of Coniston in het Lake District, Cumbria hotels boeken via GBLTarn Hows in het Lake District Hawskhead in het Lake District Loughrigg Tarn in het Lake District, Cumbria Great Langdale in het Lake District, Cumbria Blea Tarn in Little Langdale, Lake District Ambleside in het Lake District, Cumbria

Informatie over deze bestemmingConiston in het Lake District, Engeland

Coniston is een mooi dorpje in de zuidelijke helft van het Lake District National Park. Het heeft nog geen duizend inwoners en is gesitueed aan het langwerpige Coniston Water waar u ook een boottochtje kunt maken. Zo is het mogelijk of met de boot naar het huis Brantwood te varen waar u het voormalige huis van John Ruskin kunt bezichtigen. Deze man was een beroemde 19e eeuwse kunstcriticus en filantroop en daar kunt u nog meer over te weten komen in het Ruskin Museum dat middenin het dorp is te vinden. Dat museum verteld ook over de geschiedenis van Coniston en omgeving. Over boottochten gesproken: u kunt met een 'gewone' veerpontmeegaan maar ook een tochtje maken met de Steam Yacht Gondola, een Victoriaans stoombootje van de National Trust.

Wat verder weg zijn uiteraard meer bezienswaardigheden. Vanzelfsprekend is daar de prachtige natuur in de vorm van bergen, heuvels en meren maar ook enkele historische bezienswaardigheden. Zo kunt u in het mooie dorpje Hawkshead de Beatrix Potter Gallery bezichtigen en daar vlakbij in het gehucht Near Sawrey het voormalige boerderijtje van die beroemde kinderboekenschrijver. Nog iets verder weg in (en vlakbij) Grasmere vindt u de huizen van dichter William Wordsworth. In Haverthwaite of in Lakeside (zuidoever van Lake Windermere kunt u en rit maken met een oude stoomtrein.


Wandelen in Coniston

Een belangrijke reden waarom het Lake District National Park zoveel bezoekers trekt is omdat je er zo fantastisch kunt wandelen. U kunt hier eenvoudig over laaggelegen trajecten langs het meer lopen of meer heuvelopwaarts. Denk aan de Old Man of Coniston hier in de buurt. Voorbeelden van andere fraaie natuurlijke locaties in deze streek zijn Tarn Hows, Loughrigg Tarn, Elterwater en de valleien Little Langdale en Great Langdale om maar wat te noemen. Wandelroutes vindt u bijna overal.

➦ Meer info: Meer routes in dit deel van het Lake District
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers