Elterwater en Great Langdale in het Lake District

Great Langdale in het Lake District, Cumbria Great Langdale in de winter, Engeland hotels boeken via GBLBlea Tarn in Little Langdale, Lake District Loughrigg Tarn in het Lake District, Cumbria Ambleside in het Lake District, Cumbria Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Dove Cottage in Grasmere, Lake District Rydal Mount in het Lake District Tarn Hows in het Lake District Hawkshead in het Lake District

Informatie, hotels en vakantiehuizenHerberg in Elterwater, Lake District in Engeland

Elterwater is een klein dorpje in het centrale deel van het bergachtige Lake District National Park. Het heeft dezelfde naam als het kleine meer dat er vlakbij ligt en is als het ware de oostelijke toegangspoort tot de prachtige valleien Great Langdale en Little Langdale. Het is zeer klein maar u vindt er een paar herbergen, de nodige vakantiehuisjes en een café / buurtwinkel. De berg Pike of Blisco is overigens gesitueerd tussen de beide valleien. U kunt er ook op de bus stappen naar verschillende locaties in Great Langdale en het grotere Ambleside bij Lake Windermere. In de buurt zijn nog veel meer mooie plekken zoals bijvoorbeeld Loughrigg Tarn en Tarn Hows. De fraaie vallei Wasdale ligt hemelsbreed ook behoorlijk dichtbij. Het is echter met de auto wel een heel eind omrijden waardoor je 1,5 uur kwijt bent.

In de omgeving zijn ook ook een paar historische bezienswaardigheden te vinden zoals de huizen van William Wordsworth in Grasmere en het fraaie dorpje Hawkshead. Nog veel dichterbij vindt u een arboretum genaamd High Close. Dat bevindt zich bij het jeugdhostel in Loughrigg. Vroeger was dat een boerderij en herenhuis overigens. Volg het pad langs de prachtige bomen en planten dat door de National Trust is uitgezet, de Hich Close Tree Trail. U kunt natuurlijk ook overnachten in het YHA Langdale maar vergeet natuurlijk niet dat het mooie gebouw een hostel is, geen hotel. Minder comfort en privacy maar ook goedkoper. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Elterwater en omgeving. Het hostel staat er ook tussen, mits beschikbaar.


Wandelen in Elterwater en Langdale

Het Lake District is een superb gebied om in te wandelen en dat geldt ook voor deze omgeving. Vanuit Elterwater kunt u paden volgen naar Great Langdale en Little Langdale, langs Elter Water naar Louthrigg Tarn en over Loughrigg Fell naar Ambleside of Grasmere. Om maar wat te noemen. In het reisverslag hieronder ziet u twee routes staan. Als u graag heuvelop loopt en meer hoogte wilt bereiken dan zijn er met name in Great Langdale, bijvoorbeeld ook bij Dungeon Ghyll enkele mooie pittige routes te wandelen. Deze bergen staan bekend als de 'Langdale Pikes'. Hier vlakbij in Great Langdale kunt u een route van 10,5 km wandelen via verschillende van de Langdale Fells waaronder de Pike of Stickle dus deze wandeling bevat wel de nodige hoogtemeters. Onderweg kun je halt houden in de pub van het The Old Dungeon Ghyll Hotel. Daar kunt u uiteraard ook overnachten.

Meer info: reisverslag + wandelroute | wandelroutes in Elterwater en omgeving
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Cumbria en het Lake District
→ Stadjes en dorpen in Cumbria en het Lake DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Cumbria en het Lake District

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers