Het graafschap Leicestershire en Rutland in Engeland

Leicester Guildhall in Engeland National Space Centre in Leicester, Engeland Rutland Water in Engeland Oakham in Rutland, Engeland

Leicester, Leicestershire en Rutland

Het graafschap Leicestershire behoort tot de regio East Midlands in het oosten van Engeland. In het noorden van het graafschap vindt u het stadje Loughborough dat in de buurt van het East Midlands Airport is gesitueerd is. U kunt hier naar het Charnwood Museum dat onder andere verteld over de lokale geschiedenis en naar het Bellfoundry Museum waar u kunt zien hoe men grote bellen vervaardigt. Daarnaast kunt u hier in Loughborough ook over een historisch spoorwegtraject naar Leicester North reizen. Dit is de Great Central Railway. Hier in het noorden zit u vlakbij de grens met Nottinghamshire.

In het westelijke deel van het graafschap zijn nog enkele bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de 15e eeuwse kasteelruïne van Ashby de la Zouche. Hier in de buurt kunt u ook naar Snibston Discovery Centre, een museum over technologische innovatie en het Donnington le Heath Manor House. Dat is een historisch herenhuis met tuin. Een eindje ten oosten van dit huis ligt het natuurreservaat Ulverscroft. Om dit gebied te betreden dient u overigens wel toestemming te krijgen van de Leicestershire and Rutland Wildlife Trust. Verder naar het zuiden ligt het historische slagveld van Bosworth waar gestreden werd in 1485. U vindt er een bezoekerscentrum waar een tentoonstelling te zien is. In de noordoostelijke hoek van Leicestershire ligt het stadje Melton Mowbray waar het Melton Carnegie Museum te bezoeken is. Iets verder staat het stijlvolle Belvoir Castle dat echter maar op een beperkt aantal dagen bezocht kan worden. De meest prominente plaats in het graafschap is uiteraard de stad Leicester:

Rutland

Rutland is het kleinste graafschap van Engeland en ook Groot-Brittannië. Een significant deel van dit gebied bestaat uit een meer genaamd Rutland Water. Het westelijke deel van het meer inclusief haar oevers behoort tot een natuurreservaat waar u ook vogels kunt bekijken. De grootste plaats in het graafschap is het stadje Oakham dat vlakbij het meer ligt en waar u een paar bezienswaardigheden kunt bezoeken. Dit zijn het Middeleeuwse gebouw Oakham Castle en het Rutland County Museum. Verder naar het zuiden in een pittoresk dorpje staat nog het Lyddington Bede House, de Middeleeuwse vleugel van een voormalig bisschoppelijke paleis.

Op de pagina hieronder kunt u een uitgebreide interactieve kaart bekijken met daarop allerlei bezienswaardigheden in Leicestershire, Rutland en aangrenzend gebied.


Bezienswaardigheden in Leicestershire en Rutland + kaart

Plaatsen om te gaan kijken en/of overnachten

Kaart van Leicestershire en Rutland

Kaart van Leicestershire en Rutland in Engeland

Kijk dus op deze pagina voor een interactieve kaart met aanklikbare icoontjes:

Bezienswaardigheden in Leicestershire en Rutland + kaart

© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers