De stad Leicester in Leicestershire

Centrum van Leicester in Engeland Leicester Guildhall in Engeland Koning Richard de Derde in Leicester, Engeland National Space Centre in Leicester, Engeland hotel boeken via GBL Rutland Water in Engeland Oakham in Rutland, Engeland Nottingham in Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe stad Leicester in Engeland

Leicester ligt in het graafschap Leicestershire, gesitueerd in de East Midlands van Engeland. Het is een stad met ongeveer 330 duizend inwoners. De geschiedenis van de stad begint al in de tijd van de Romeinen. De Jewry Wall was onderdeel van de Romeinse baden en op deze locatie vindt u ook een museum over geschiedenis en archeologie. Hier vlakbij staat ook het historische houten gildehuis van de stad en het Newarke Houses Museum. Dit zijn in feite twee aparte gebouwen en ook twee musea, namelijk over het hedendaagse Leicester en over het Royal Leicestershire Regiment. Niet lang geleden kwam de stad in het nieuws omdat Koning Richard III hier in de kathedraal herbegraven werd. Hij was het laatste lid van de Plantagenet dynastie en stierf in 1485 tijdens de slag om Bosworth. Recht tegenover de kathedraal staat het bezoekerscentrum van Richard de Derde.

In het noorden van de stad kunt u nog enkele locaties bezichtigen. In het National Space Centre zijn onder andere planetarium shows te zien en vlakbij in het Abbey Pumping Station zit het museum over wetenschap en technologie gevestigd. Hier in de buurt staat het ook de mooie historische Belgrave Hall dat alleen open is tijdens speciale gelegenheden maar u kunt er wel de tuinen bezoeken. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Leicester.

Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Leicester

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Leicester te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunt u vanaf Duinkerke of Calais naar het zuidoosten varen, via Hoek van Holland naar Harwich in het oosten of van Rotterdam en Zeebrugge naar Hull verder naar het noordoosten. De langste overtocht is naar Hull maar de autorit naar Leicester is dan wel weer het kortst, namelijk minimaal 2 uur 15 minuten. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Voor de hand ligt dan een vlucht naar het East Midlands Airport. Vanaf die luchthaven kunt u rechtstreeks met de bus of parkway railling + trein naar de stad reizen. Vanuit de stad kunt u ook met de trein naar een hele hoop andere bestemmingen reizen waaronder bijvoorbeeld Oakham (Rutland Water), Peterborough, Birmingham, Nottingham, Derby, Sheffield, Loughborough en London St Pancras International.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Nottinghamshire en Leicestershire
→ Hotels en vakantiehuizen in Nottinghamshire, Leicestershire en Rutland
© 2012-2021 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers