Het graafschap Berkshire en het noorden van Surrey

Windsor Great Park in Berkshire, Engeland Windsor Castle in Berkshire, Engeland RHS Wisley Garden in Surrey, Engeland Hampton Court Palace in Surrey, Engeland

Koninklijk Windsor en Royal Ascot

Het graafschap Berkshire ligt pal ten westen van Greater London en heeft een duidelijke koninklijke connectie. Hier staat Windsor Castle, de koninklijke residentie met daaromheen een prachtig en groot parklandschap. Het stadje ligt tevens aan de rvier de Theems waar u het bewegwijzerde Thames Path kunt wandelen. Als u wilt zelfs dagen achtereen. Aan de overkant van de brug bevindt zich de bekende school Eton, nogal exclusief vanwege de hoge inschrijfkosten. De luchthaven van Heathrow ligt hier vlakbij, evenals de zogenaamde Green Belt, de groene zone om Greater London heen die de ademruimte moet verschaffen voor het grote verstedelijkte gebied. In deze streek is dat het Colne Valley Regional Park. Hier niet ver vandaan ligt de paardenracebaan van Ascot waar jaarlijks de beroemde paardenraces van Royal Ascot worden gehouden. Ook tamelijk prijzig en exclusief met restaurants die michelingerechten serveren. De grootste stad in Berkshire is Reading. Dat heeft een eigen museum en ligt vlakbij de natuur van de North Wessex Downs, een gebied met mooie landschappen maar ook beroemde historische locaties, met name verder westwaarts. Vlakbij de kleine stad Maidenhead ligt nog een heel mooi gebied en dat is de Chilterns.

Het noorden van Surrey

Stroomafwaarts aan de Theems en net over de grens in het graafschap Surrey vindt u een bijzondere locatie en dat is Runnymede, een mooi natuurlijk stukje land bij de rivier de Theems met grote historische imporantie. Het is namelijk de plek waar Magna Carta ondertekend is, het 12e eeuwse document dat King John ondertekende dat zijn baronnen vrijheden verschafte en tegelijk regels oplegde aan de koning. Het wordt als een belangrijk moment gezien aangaande de geschiedenis van vrijheid en democratie. Het (voorheen) koninklijke Hampton Court Palace kunt u ook in deze contreien bezichtigen. Als u door de parken noordwaarts over het rivierpad wandelt dan komt u bij het mooie stadje Richmond uit, gesitueerd in het meest westelijk deel van het zeer omvangrijke Londen. Het noorden van het graafschap - buiten de heuvelzones - is het dichtbevolkte deel van Surrey en daar is minder te zien, in ieder geval qua mooie natuur. U vindt er veel kleinere steden en stadjes als Woking, Walton-on-Thames, Ewell en Epsom. Wilt u de natuur opzoeken, ga dan naar de Surrey Hills in het zuiden. Er zijn wel bezoekersattracties in het noorden. Denk aan de tuin van Wisley (RHS) en het Brooklands Museum dat gesitueerd is op en bij 's lands oudste racebaan. Op de pagina's hieronder kunt u uitgebreide interactieve kaarten bekijken met daarop allerlei bezienswaardigheden in Berkshire en aangrenzend gebied.

legenda van kaart

Plaatsen om te gaan kijken en/of overnachten


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers