Het koninklijke Windsor in Berkshire - Engeland

Windsor Castle tijdens de herst in Engeland Windsor Castle in Berkshire Windsor Great Park in Berkshire Virginia Water in Windsor Great Park, Berkshire hotel boeken via GBL Hampton Court Palace in Londen Richmond aan de Theems in Londen Kew Gardens in Londen Cliveden aan de Thames in Buckinghamshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Windsor in Berkshire, Engeland

Windsor is een stadje aan de rivier de Thames in zuidoost Engeland. Het ligt in het oosten van het graafschap Berkshire, redelijk dicht bij Londen en is vooral bekend vanwege het koninklijke kasteel dat hier te bezoeken is. Daarnaast vindt u hier ook nog een het Windsor and Royal Borough Museum, het historische Eton College en aan de rand Legoland. Iets verder weg kunt u ook nog wandelen en van mooie tuinen genieten in het grote Windsor Great Park. Hier vindt u een hertenkamp, wat bos, wandelpaden en verschillende tuinen. Het bestaat onder andere uit de Savill Garden, Virginia Water en de Valley Gardens. Vanuit het park loopt er een 5 kilometer lange laan naar Windsor Castle. Dat heeft de logische naam de 'Long Walk'. Als u met de kinderen op pad wilt dan is een bezoek aan Legoland een idee. U ziet ook die locatie op de kaart hieronder staan.

Niet al te ver weg bij de rivier de Theems vindt u de plek die bekend staat onder de naam Runnymede. Het is een mooie natuurlijke locatie aan de rivier de Theems en is bekend omdat hier het 12 eeuwse document Magna Carta ondertekend is. Dat gebeurde door de toenmalige King John en was van belang omdat het een handvest betrof over vrijheden en rechtspraak. In de regio is uiteraard nog veel meer te zien. Zo kunt u het westen van Groot-Londen bezoeken. Dat is een stadsdeel met een landelijke uitstraling waar u het leuke stadje Richmond vind, het als het grote Richmond Park en verder stroomafwaarts het koninklijke Hampton Court Palace. Ook zou u de bijvoorbeeld de tuinen van Cliveden kunnen bezichtigen, een locatie een einde ten noordwesten van Windsor. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in het stadje.

Windsor Castle is dus de grote trekpleister in het stadje en dat is te bezichtigen. Als het in gebruik is uiteraard niet. Houd dus altijd goed de website in de gaten voor openingstijden. Voor/bij de poorten van het kasteel vindt dagelijks ook het afwisselen van de wacht plaats. Dat 'Changing the Guard' is vooral beroemd vanuit Londen omdat het daar bij Buckingham Palace gebeurt maar dus ook hier in Windsor. Vlakbij het kasteel staat de fraaie St George's Chapel, de plek waar ook koninklijke huwelijken worden gesloten (niet van de koning zelf) en waar leden van de koninklijke familie begraven worden. Koningin Elizabeth stierf op donderdag 8 september 2022. Ze kreeg op maandag 19 september een staatsbegrafenis in Londen. Daarna werd haar kist overgebracht naar St George's Chapel hier in Windsor waar nog eens een dienst (voor familie en vrienden) werd gehouden en waar ze daadwerkelijk begraven werd.

Staatsbegrafenis van Koningin ElizabethOp een speciale locatie overnachten in Windsor?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In het stadje zijn meerdere hotels te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vier of vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht. Bekijk twee viersterrenhotels bij het kasteel of een zeer luxueus hotel op een landelijke locatie kilometers buiten het stadje.

5 vier -en vijfsterrenhotels in koninklijk Windsor


Wandelen in Windsor

Het stadje ligt aan de Theems en langs deze rivier kunt u ook wandelpaden volgen. Deze maken onderdeel uit van de meerdaagse wandelroute genaamd het Thames Path. Vanuit Windsor kunt u etappes volgen naar Marlow in Buckinghamshire of de andere kant richting Londen, naar Shepperton. Wandelen kunt u ook in het landschap van het Windsor Great Park.

Meer info: Thames Path | Windsor Great Park


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Windsor

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Windsor te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Windsor duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. Het stadje ligt hemelsbreed relatief dicht bij het grote Heathrow Airport en vanaf daar kunt kunt u de bus of trein pakken. Ondanks de geringe afstand doet de bus er toch nog een uur over en de trein nog ietsje langer omdat u twee keer moet overstappen. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar andere locaties in de buurt reizen zoals Slough, Twickenham, Richmond en London Waterloo.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Surrey en Berkshire
→ Steden, stadjes en dorpen in Surrey en BerkshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Surrey en Berkshire

© 2012-2023 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers