Het koninklijke Windsor in Berkshire - Engeland

Windsor Castle tijdens de herst in Engeland Windsor Castle in Berkshire Windsor Great Park in Berkshire Virginia Water in Windsor Great Park, Berkshire hotels boeken via GBLHampton Court Palace in Londen Richmond aan de Theems in Londen Kew Gardens in Londen Cliveden aan de Thames in Buckinghamshire

Informatie over deze bestemmingHet stadje Windsor in Berkshire, Engeland

Windsor is een stadje aan de rivier de Thames in zuidoost Engeland. Het ligt in het oosten van het graafschap Berkshire, redelijk dicht bij Londen en is vooral bekend vanwege het koninklijke kasteel dat hier te bezoeken is. Daarnaast vindt u hier ook nog een het Windsor and Royal Borough Museum, het historische Eton College en aan de rand Legoland. Iets verder weg kunt u ook nog wandelen en van mooie tuinen genieten in het grote Windsor Great Park. Hier vindt u een hertenkamp, wat bos, wandelpaden en verschillende tuinen. Het bestaat onder andere uit de Savill Garden, Virginia Water en de Valley Gardens. Vanuit het park loopt er een 5 kilometer lange laan naar Windsor Castle. Dat heeft de logische naam de 'Long Walk'. Als u met de kinderen op pad wilt dan is een bezoek aan Legoland een idee. U ziet ook die locatie op de kaart hieronder staan.

Niet al te ver weg bij de rivier de Theems vindt u de plek die bekend staat onder de naam Runnymede. Het is een mooie natuurlijke locatie aan de rivier de Theems en is bekend omdat hier het 12 eeuwse document Magna Carta ondertekend is. Dat gebeurde door de toenmalige King John en was van belang omdat het een handvest betrof over vrijheden en rechtspraak. In de regio is uiteraard nog veel meer te zien. Zo kunt u het westen van Groot-Londen bezoeken. Dat is een stadsdeel met een landelijke uitstraling waar u het leuke stadje Richmond vind, het als het grote Richmond Park en verder stroomafwaarts het koninklijke Hampton Court Palace. Ook zou u de bijvoorbeeld de tuinen van Cliveden kunnen bezichtigen, een locatie een einde ten noordwesten van Windsor. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in het stadje.

Windsor Castle is dus de grote trekpleister in het stadje en dat is te bezichtigen. Als het in gebruik is uiteraard niet. Houd dus altijd goed de website in de gaten voor openingstijden. Voor/bij de poorten van het kasteel vindt dagelijks ook het afwisselen van de wacht plaats. Dat 'Changing the Guard' is vooral beroemd vanuit Londen omdat het daar bij Buckingham Palace gebeurt maar dus ook hier in Windsor. Vlakbij het kasteel staat de fraaie St George's Chapel, de plek waar ook koninklijke huwelijken worden gesloten (niet van de koning zelf) en waar leden van de koninklijke familie begraven worden. Koningin Elizabeth stierf op donderdag 8 september 2022. Ze kreeg op maandag 19 september een staatsbegrafenis in Londen. Daarna werd haar kist overgebracht naar St George's Chapel hier in Windsor waar nog eens een dienst (voor familie en vrienden) werd gehouden en waar ze daadwerkelijk begraven werd.

Koninklijke paleizen en landgoederenOp een speciale locatie overnachten in Windsor?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In het stadje zijn meerdere hotels te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vier of vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht. Bekijk twee viersterrenhotels bij het kasteel of een zeer luxueus hotel op een landelijke locatie kilometers buiten het stadje.

5 vier -en vijfsterrenhotels in koninklijk Windsor


Wandelen in Windsor

Het stadje ligt aan de Theems en langs deze rivier kunt u ook wandelpaden volgen. Deze maken onderdeel uit van de meerdaagse wandelroute genaamd het Thames Path. Vanuit Windsor kunt u etappes volgen naar Marlow in Buckinghamshire of de andere kant richting Londen, naar Shepperton. Wandelen kunt u ook in het landschap van het Windsor Great Park. Niet ver hiervandaan in een waterrijk gebied bij het dorp Wraysbury kunt u ook een route lopen van 7 km via de zeer oude Anckerwycke Yew, een meer dan 2500 jaar oud taxusboom. Onderweg kun je halt houden in de pub The Perserverance in Wraysbury.

➦ Meer info: Thames Path | Windsor Great Park
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boek overnachtingen via GB Liefhebbers

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers