Wat is er te zien in Berkshire?

Basildon Park in Berkshire Windsor Castle in Berkshire, Engeland Windsor Great Park in Berkshire, Engeland

Bezienswaardigheden in Berkshire

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van dit deel in Engeland waar u niet alleen allerlei bezienswaardigheden en leuke plaatsen in Berkshire kunt vinden maar ook in het aangrenzende graafschap Surrey. Denk aan historische locaties zoals kastelen, landgoederen maar ook tuinen, andere bezoekersattracties en natuurlijk locaties. Meer info over het landschap? Lees hier in meer detail over het oostelijke deel van Berkshire waar u de koninklijke trekpleisters kunt bezoeken. In de noordelijke en westelijke regionen kunt u de landelijke natuur opzoeken, zoals die van de North Wessex Downs. Het stadje Newbury wordt omgeven door dat gebied waar enkele zeer bekende historische attracties gesitueerd zijn. De Chilterns, ook een Area of Outstanding Natural Beauty ligt ook vlakbij.

legenda van kaart

Meer info over plaatsen & overnachten

Klik binnen de interactieve kaart hierboven op de verschillende icoontjes en u zult zien dat u bij al die mooie plekken en bezoekersattracties kunt doorklikken naar de website van de betreffende locatie. Op die kaart staan ook uitgelichte vakantiebestemmingen, die vindt u hieronder voor het gemak ook terug. U kunt per plaats info vinden en ook zoeken naar overnachtingsadressen. Wilt u dat voor het hele gebied? Kijk dan bij de tweede link/button.

Stad in Surrey, Engeland
Hotel in Engeland


Bezoekersattracties

Bekijk hieronder een lijst met bezoekersattracties waaronder historische huizen en tuinen maar ook andere attracties zoals een prominent kasteel, een beroemde paardenracebaan en een groot pretpark. De afkorting NT staat voor de National Trust. Van die organisatie kunt u ook een bezoekerspas aanschaffen. Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Denk in dit gebied vooral aan Windsor. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Kastelen, huizen en andere gebouwen:
Windsor Castle - Eton College - Basildon Park (NT) - Ashdown House (NT) - Shaw House in Newbury - Highclere Castle - The Vyne (NT) - Ham House in Richmond (NT) - Marble Hill House in Richmond

Tuinen en andere attracties:
The Royal Landscape - West Green House Gardens (NT) - Reading Museum - Legoland Windsor (pretpark) - Windsor and Royal Borough Museum - Go Ape Bracknell (outdoor avontuur)


Op rondreis?button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers