De vissersdorpen Anstruther en Pittenweem in Fife

Het vissersdorp Anstruther in Fife, Schotland Het vissersdorp Anstruther in Fife, Schotland Het vissersdorp Pittenweem in Fife, Schotland Het vissersdorp Pittenweem in Fife, Schotland hotel boeken via GBL Het dorp Crail in Fife, Schotland Kellie Castle in Fife, Schotland Lomond Hills Regional Park in Fife, Schotland Hill of Tarvit Mansion in Fife, Schotland St Andrews in Fife, Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMooie cottage in Anstruther Schotland

Anstruther is een prachtig vissersdorpje in het oosten van Schotland, telt meer dan 3500 inwoners en is daarmee het grootste dorp in dit kustgebied. Het zit vast aan Cellardyke, een naburig dorp. U zit hier in de oosthoek van Fife, de streek die bekend staat als East Neuk. In het dorp vindt u verschillende hotels en vakantiehuizen, mooie cottages, havengebied en ook kunt u er het Scottish Fisheries Museum bezoeken. Dit nationale museum vertelt over het visserijverleden van Schotland: over de visserij als industrie, over haar boten en leefgemeenschappen. In Anstruther kunt u tevens op de boot stappen voor een uitstapje naar het eiland May. Dat ligt in de Firth of Forth en daar kunt u genieten van de natuur. Er zijn namelijk allerlei vogels te zien waaronder de iconische papegaaiduikers. U kunt ze zien tijdens het broedseizoen.

In de omgeving zijn nog meer van dit soort prachtige kustplaatsjes zoals Crail, St Monans maar ook Pittenweem dat zeer dichtbij ligt. Dat is de helft zo groot en heeft momenteel de meest actieve vissershaven van East Neuk. Daar is ook een heel kleine grot te bekijken, namelijk St Fillan's Cave. Dat is genoemd naar de helige waar een plaatselijke legende op gebaseerd is. De naam Pittenweem dankt er ook haar naam aan: Pitt betekent 'place' en weem betekent 'cave'. In latere tijden is de grot gebruikt door smokkelaars. Om de grot te bekijken heeft u een sleutel nodig om de deur ernaar toe te openen. Die is te krijgen (voor een kleine prijs) bij het Cocoa Tree Café. Er zijn in de weide omgeving naast mooie dorpjes ook enkele andere bezienswaardigheden zoals het museum van Crail, Kellie Castle, Cambo Garden, de Kingsbarns Distillery (whisky) en nog wat verder onder andere Aberdour Castle en het universiteitsstadje St Andrews dat ook historische gebouwen en golfbanen heeft.

Wandelen in Anstruther

Het dorp ligt aan het Fife Coastal Path, dus u kunt hier langs de kust wandelen. Ook op andere plekken in East Neuk en andere delen van Fife kunt u routes volgen. Een groot deel van deze regio is relatief vlak, uitgezonderd de Lomond Hills wat verder naar het westen.

Meer info: Routes East Neuk en Lomond HillsBekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Anstruther

Er zijn verschillende manieren om naar Anstruther te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Oost Schotland
→ Stadjes en dorpen in Oost SchotlandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Oost Schotland

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers