Fife en Angus in Oost Schotland

De kust bij Crail in East Neuk, Schotland Het vissersdorp Anstruther in Fife, Schotland Kellie Castle in Fife, Schotland Lomond Hills Regional Park in Fife, Schotland St Andrews in Fife, Schotland Arbroath Abbey in Angus, Schotland De Pictische Aberlemno Sculptured Stones in Schotland

Vissersdorpjes, mooie kustgebieden en Pictische stenen

Fife is een raadsgebied in het oosten van Schotland en wordt ook nog wel Kingdom of Fife genoemd. Vele eeuwen geleden was dit grondgebied namelijk het koninkrijk van de Picten, zeer lang geleden. Dat volk tatoeëerde zich maar wat u er tegenwoordig nog van kan zien zijn Pictische stenen met opschriften en afbeeldingen erop, met name in het hedendaagse raadsgebied Angus. Dit gebied is in tegenstelling tot vele andere delen van het land deels relatief vlak. Dat geldt dan met name voor het kustgebied waar u het kustpad kunt bewandelen maar waar ook mooie stadjes en dorpen te zien zijn. Het bekendst is St Andrews dat enkele oude gebouwen heeft waaronder de ruïne van de kathedraal. Het heeft ook een universiteit en is met name bekend vanwege de golfbanen. In de streek genaamd East Neuk vindt u enkele mooie kustdorpjes als Crail en Anstruther. Voorbeelden van andere plaatsen in dit raadsgebied zijn Dunfermline, Kirkcaldy, Aberdour en het prachtige conservatiedorpje Culross.

Landinwaarts zijn er echter ook heuvels te zien en wel in het Lomond Hills Regional Park en ook wat verder noordwaarts bij het noordelijke kustgebied. Rondom het park vindt u bijvoorbeeld ook het Falkland Palace en het meer Loch Leven. Verspreid over het gebied zijn uiteraard nog meer bezienswaardigheden te bezichtigen. Angus ligt ten noorden van Fife en heeft ook verschillende interessante historische locaties zoals oude stenen van de Picten, de abdij van Arbroath en het imposante Glamis Castle. Voorbeelden van plaatsen in dit raadsgebied zijn Forfar, Arbroath en Montrose. In de buurt van de zee is het landschap nog relatief vlak te noemen, verder landinwaarts wordt het al snel heuvelachtig en snel bergachtig. Een deel van het Cairngorms National Park is hier namelijk ook te vinden.

De interactieve kaart van Fife en Angus

U ziet hier de kaart van oost Schotland. De op deze pagina besproken raadsgebieden Fife en Angus zijn het oostelijke en meest zuidelijke deel van deze interactieve kaart.

legenda van kaart

Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart van Fife, Angus en Perth & Kinross

Plaatsen om te gaan kijken en/of overnachten

Terug naar:

→ Bezienswaardigheden in Fife en Angus


© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers