Vakantie in Adare - County Limerick

Het schilderachtige dorpje Adare in het graafschap Limerick, Ierland Desmond Castle in Adare, County Limerick Het statige Adare Manor in het graafschap Limerick, Ierland hotels boeken via GBLHet stadje Newcastle West in County Limerick, Ierland King John's Castle in de stad Limerick, Zuidwest Ierland Bunratty Castle in County Clare, Ierland Knappogue Castle in County Clare, Ierland

Informatie over deze bestemmingCottage in Adare, County Limerick

Adare is één van de mooiste dorpjes van Ierland en is gesitueerd in het binnenland van County Limerick. Dit is het zuidwesten van het land. Het dorp heeft meer dan duizend inwoners, is gelegen bij de rivier de Maigue en telt enkele historische bezienswaardigheden. Het statige Adare Manor kunt u helaas niet bezoeken. Tenzij u er gaat overnachten want het is één van de meest luxueuze hotels van Ierland. U ziet in het dorp fraaie thatched cottages, de Trinitarian Abbey en vanuit het Heritage Centre kunt u meegaan op een rondleiding naar de ruïne van Desmond Castle.

In de buurt zijn ook grotere plaatsen te vinden. De stad Limerick is de enige echte stad in de regio en biedt ook enkele bezoekersattracties. Leer over de geschiedenis van de stad in King John's Castle en het Jim Kemmy Municipal Museum. Ga kunst kijken in de Limerick City Art Gallery en het Hunt Museum. De hoofdstad van het graafschap is een veel kleinere plaats maar ligt ook vlakbij Adare. Dat is Newcastle West waar u bijvoorbeeld Desmond Hall kunt bezichtigen. Net over de grens in County Clare zijn ook enkele locaties die u zou kunnen bezoeken. Denk aan Bunratty Castle & Folk Museum en Knappogue Castle & Gardens. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Adare.

De reis naar Adare

Er is geen treinstation in Adare dus het ligt voor de hand de auto te pakken als u deze omgeving wilt verkennen. Daarvoor dient u eerst de veerboot naar Ierland te pakken en dat kan in Groot-Brittannië. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers