Ayr en Alloway in Ayrshire - Zuid Schotland

De stad Ayr in Ayrshire, Schotland Greenan Castle en strand vlakbij Ayr in Ayrshire, Schotland hotel boeken via GBL Burns Cottage in Alloway, Schotland Burns Monument and Gardens in Alloway, Schotland Culzean Castle in Ayrshire, Schotland Dumfries House in Ayrshire, Schotland Isle of Arran Schotland Drumlanrig Castle in Dumfries and Galloway, Schotland Het kuststadje Troon in Ayrshire, Schotland

Informatie, hotels en appartementenCulzean Castle vlakbij Ayr in Schotland

Ayr is een kleine stad aan de zuidwestkust van Schotland. Het heeft ongeveer 50 duizend inwoners en is gesitueerd in het raadsgebied South Ayrshire. U kunt er naar het strand en in het stadje kunt u de Rozelle House Galleries bezichtigen. Dat is een kuntsmuseum gevestigd in een mooi 18e eeuws pand met daaromheen ook tuinen. De Wellington Square Gardens is een openbaar park. Aan de rand van Ayr ligt het dorpje Alloway waar u het Robert Burns Birthplace Museum kunt bezichtigen. Hier woonde vroeger Schotland's beroemdste dichter, namelijk Robert Burns. U vind er het museum, zijn voormalige huis (Burns Cottage) en een fraai parkje met monument dat in zijn nagedachtenis gebouwd is. Even buiten de stad kunt u ook uitwaaien op het strand. Daar treft u op een klif of heuvel aan zee tevens de kasteelruïne Greenan Castle.

Voorbeelden van bezienswaardigheden ook in de buurt maar iets verder weg zijn het schitterende Dumfries House (en tuinen), Scottish Maritime Museum in Irvine, de Bachelors' Club, de overblijfselen van Dundonald Castle, Rowallan Castle en Crossraguel Abbey, en ook het imposante en in uitstekende staat verkerende Culzean Castle vlakbij zee. Niet ver van hier kunt u ook de natuur van het Galloway Forest Park bekijken en de veerboot pakken naar het bergachtige eiland Arran. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in Ayr.


Wandelen in Ayrshire

Het landschap van dit gebied is niet vlak maar ook niet erg heuvelachtig, laat staan bergachtig. De hogere heuvels vindt u verder landinwaarts in de binnenlanden van Dumfries & Galloway. U kunt bijvoorbeeld het Ayrshire Coastal Path volgen, de wandelroute langs de kust van dit raadsgebied. De wandelingen zijn relatief vrij eenvoudig. Het noorden van Ayrshire is drukker en dichter bevolkt, het zuiden rustiger en dunner bevolkt:

Meer info: Wandelroutes in Ayrshire


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Ayr

Er zijn verschillende manieren om naar Ayr te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen en de logische optie zou dan een vlucht naar Glasgow Airport zijn. Vanaf de luchthaven kunt u in ongeveer 1 uur 15 minuten naar Ayr reizen. Eerst neemt u de bus naar station Paisley Gilmour Street en daar stapt u op de trein naar het stadje. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar andere plaatsen zoals Kilmarnock, Troon, Maybole en Girvan.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidwest Schotland
→ Stadjes en dorpen in Zuidwest SchotlandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Schotland

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers