Op reis door historisch Engeland

Beamish Living Museum of the North, County Durham Weald and Downland Living Museum in West Sussex Severn Valley Railway in Bridgnorth, Shropshire Het stadje Rye in Zuid Engeland Bibury in Gloucestershire, Cotswolds Branscombe in Devon, Engeland Saltaire in West Yorkshire

Een rondreis door het gewone Engeland van vroeger

Het voordeel van Engeland (en Groot-Brittannië in het algemeen) is dat het tal van historische attracties heeft die te maken hebben met het leven van de gegoede klasse. Er zijn verspreid over het land namelijk tal van kastelen, landhuizen en ook wel iets kleinere prachtige huizen om te bezichtigen. Maar mischien bent u wel op zoek naar het leven van de gewone mensen van voeger. Ook op dat vlak zijn er tal van bijzondere locaties om naartoe te gaan. Denk aan de openluchtmusea met boerderijen, winkelstraatjes en dergelijke die een bepaald tijdvak laten zien zoals bijvoorbeeld het Victoriaanse tijdperk. Ook zijn er verschillende dorpen die haast in hun geheel geconserveerd worden en een prachtige blik op het verleden werpen. Ook zeer interessant, mooi en zelfs leuk is het feit dat er tal van (voornamelijk) vroeger afgestoten spoorlijnen zijn waar je tegenwoordig een rit per stoomtrein kunt maken en dus kunt ervaren hoe het zoveel jaren geleden was om te reizen per trein. Vaak zijn de stationnetjes waar je vertrekt, arriveert of langs rijdt ook authentiek.

Heeft u toevallig de tv-serie Victorian Farm wel eens gezien (of de series daarop die volgden)? In die serie leefden en werkten drie historici op een 19e eeuwse boerderij zoals men dat toen daadwerkelijk deed. Zo kreeg je een perfect beeld hoe het leven vroeger was. Vanwege het succes hebben diezelfde mensen de jaren daarop nog eens drie series gemaakt over het boerenleven in andere tijdvakken. U kunt vier van de vijf plekken waar die series zijn opgenomen eventueel bezichtigen. Ik weet waar ze gesitueerd zijn, namelijk drie in het zuiden en 1 in het westen van Engeland. De series vooraf zien is leuk, nadien zal het ook mooi zijn omdat het een feest der herkenning zal zijn. Het gaat overigens om de volgende series: Tales of the Green Valley, Victorian Farm, Tudor Monastery Farm, Edwardian Farm en Wartime Farm. De eerste locatie is niet opgenomen in een historische bezoekersattractie, de anderen wel. Dvd's zijn volgens mij niet gemakkelijk te krijgen tegenwoordig maar de afleveringen zijn ook te zien op youtube, bijvoorbeeld op het kanaal van Absolute History. Gebruik de zoekfunctie bij het kanaal (klik het icoontje van het vergrootglas aan) om de series/afleveringen te zoeken en te bekijken.

Ik kan me voorstellen dat u naast de genoemde soorten locaties ook mooie dorpjes, stadjes en eventueel zelfs steden wilt zien waar nog heel mooie oude architectuur te zien is. Het liefst ook nog in mooie landschappen uiteraard. Let op: alles kan. Op basis van uw wensen krijgt u een Vakantieplan op Maat dus als u naast genoemde zaken bijvoorbeeld ook graag kastelen, tuinen en steden bezoekt, graag wandelt in de natuur en de kust nog wilt opzoeken dan kan dat allemaal. Over de service leest u hieronder tot in detail verder. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.


Cottage in Engeland
GB

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers