Bezoek het Engeland uit Sanditon

Clevedon Pier in Engeland Clevedon Pier in Engeland De heuvel Brean Down in Somerset, Engeland Dyrham Park in Gloucestershire, Cotswolds Bristol in Engeland Badplaats Worthing in Engeland

Zuid Engeland aan het begin van de 19e eeuw

Sanditon is een tv-serie die zich afspeelt in het Engelse Regency tijdperk. Strikt genomen is dat de periode 1811- 1820 maar qua stijlperiode hanteert men de periode 1783-1837. De periode is vernoemd naar Koning George VI. In en rond deze Napoleontische tijd werd de kledij veel minder pompeus en meer burgerlijk. De architectuur veranderde ook, geïnspireerd door de klassieke oudheid. Het kostuumdrama Sanditon is gebaseerd op een boek van de beroemde schrijfster Jane Austen. Ze heeft het alleen nooit voltooid, waarschijnlijk omdat ze toen ziek werd en later stierf. De hoofdrolspeelster in het verhaal is Charlotte Heywood, een dame die het Engelse platteland inruilt voor een leven in Sanditon, een kustplaats die zou uitgroeien tot badplaats. Badplaatsen zoals wij die nu kennen bestonden in de 18e eeuw nog niet. Toerisme is immers niet iets van alle tijden.

De plaats Sanditon uit het boek is waarschijnlijk in werkelijkheid de badplaats Worthing, gesitueerd in het graafschap West Sussex aan de Engelse zuidkust. Men weet dat Jane Austen daar kwam. De tv-serie wordt echter elders in het zuiden van Engeland opgenomen, namelijk in het graafschap Somerset (en omgeving). Veel studio-opnames worden gemaakt in de stad Bristol al is daar ook gefilmd bij het historische Georgian House Museum. De meeste buiten-opnames vonden plaats in het kleine badplaatsje Clevedon met haar fraaie pier. Verder zuidwaarts is er ook gefilmd op Brean Beach. Dat is bij de kaap/heuvel Brean Down, vlakbij de grotere badplaats Weston-super-Mare. Als filmlocatie voor Sanditon House - het huis van Lady Denham - is Dyrham Park gebruikt. Althans, de buitenkant en het landgoed want het interieur is in de studio gecreëerd. Dyrham Park ligt in het graafschap Gloucestershire, binnen de Engelse Cotswolds en vlakbij de stad Bristol.Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart met filmlocaties van Sanditon


Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat kan als u één gebied wilt bezoeken maar ook zeker als u een rondreis naar meerdere gebieden wilt maken, bijvoorbeeld om meer streken te verkennen waar mooie Britse tv-series zijn opgenomen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


filmlocatie in Engeland
Hotel in Engeland

Mogelijke vakantiebestemmingen

Hieronder staan enkele mogelijke bestemmingen in dit stukje Zuid Engeland. Uiteraard hoort daar Clevedon bij. In de weide omtrek liggen enkele fraaie steden, badplaatsen, pittoreske dorpen en natuurlijke pracht. U zit hier namelijk ook vlakbij zowel de Cotswolds als de Mendip Hills. Een greep:


Terug naar:

→ Filmlocaties van Britse tv-series

→ Vakantie vieren in Somerset

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers