Bezoek het Engeland uit de tv-serie Poldark

Kynance Cove in Cornwall Church Cove in Cornwall Botallack in Cornwall Levant Mine in Cornwall Minack Theatre in Porthcurno, Cornwall Wheal Coates bij St Agnes in Cornwall Holywell Beach in Cornwall Porthcothan Bay in Cornwall Bodmin Moor in Cornwall Charlestown bij St Austell in Cornwall

Cornwall aan het einde van de 18e eeuw

Het kostuumdrama Poldark speelt zich af aan het einde van de 18e eeuw en gaat over Ross Poldark, een officier uit het Britse leger die vanuit Amerika terugkeert naar Cornwall in zuidwest Engeland om daar de vervallen tinmijnen die in het bezit zijn van zijn familie weer tot leven te wekken. Cornwall en het westen van Devon waren vroeger gebieden waar intensief mijnbouw werd bedreven en waar veel tin en koper werd gewonnen. Die locaties behoren vanwege hun historische importantie inmiddels tot het werelderfgoed. Een aantal van die locaties heeft u gezien in de serie. Deze regio staat inmiddels voornamelijk bekend om haar prachtige kustlandschappen en ook daar kunt u verschillende locaties van bezoeken. Buiten dit deel van Engeland zijn overigens ook nog opnames gemaakt. Hieronder vindt u kaart met een aantal filmlocaties. Op de volgende tabbladen worden enkele van die streken nader uitgelicht met ook mogelijke bestemmingen waar u zou kunnen verblijven om een specifieke streek te bezichtigen.


Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart met filmlocaties van Poldark


Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat kan als u één gebied wilt bezoeken maar ook zeker als u een rondreis naar meerdere gebieden wilt maken, bijvoorbeeld om meer streken te verkennen waar mooie Britse tv-series zijn opgenomen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


filmlocatie in Engeland
Hotel in Engeland

Het schiereiland Penwith

Een gebied waar u restanten van oude machinehuisjes kunt zien die gebruikt werden voor de tinmijnen is het verre zuidwesten van het graafschap, om precies te zijn het schiereiland Penwith. Dat is één van de ruigste kustgebieden in de regio. Het is een gebied met overal kliffen, kleine baaien en slechts her en der kleine strandjes. Daar vindt u ook een aantal interessante filmlocaties. De overblijfselen van de machinehuisjes in Botallack dienen als achtergrond voor de familiemijnen van Poldark. Dat zijn de Wheal Leisure en Grambler. In het echt heten ze Wheal Owles en Wheal Crowns. Deze huisjes zijn wel te zien maar zijn geen bezoekersattractie in de zin dat u ze echt van binnen kunt bezichtigen. Dat geldt wel voor de nabij gesitueerde Levant Mine (and Beam Engine). Dat is de achtergrond van de Tressiders Rolling Mill. U kunt dit machinehuis dus wel van binnen bezichtigen en zien hoe het geheel vroeger functioneerde. Al deze locaties liggen in de buurt van plaatsjes als Botallack, Pendeen en ook St Just. De grotere kernen Penzance en St Ives liggen ook redelijk in de buurt. Het strandje van Porthcurno (nabij het openluchttheater Minack) fungeerde als Nampara Cove.

Twee vakantiebestemmingen in dit gebied

Het schiereiland Lizard

The Lizard is de naam van het oostelijke schiereiland van zuidwest Cornwall. Dat kent geen restanten van mijnbouw maar wel hele mooie kustlandschappen, net als op Penwith overigens. Eén van de mooiste natuurlijke locaties hier is Kynance Cove en ook daar zijn scenes opgenomen. Daar niet ver vandaan bij Church Cove is de scene met het scheepswrak gefilmd. Dat is vlakbij Gunwalloe en iets verder van Helston en Porthleven.

Drie vakantiebestemmingen in dit gebied

De rest van Cornwall

Ook in andere delen van het graafschap zijn filmlocaties van Poldark te vinden. Aan de noordkust bijvoorbeeld zijn verschillende plekken te zien, allemaal weer in prachtige kustgebieden. Zo is er vlakbij Wheal Coates (zie foto) gefilmd bij Chapel Porth en St Agnes Head. Onder andere dit landschap doet dienst als de Nampara Valley, een gebied binnen het familielandgoed. Er zijn nog enkele locaties aan de noordkust en wel in de buurt van Newquay en Padstow. Het zijn Holywell Beach, Porthcothan Bay en de kaap Park Head dat daar vlakbij ligt.

Verder landinwaarts ligt Bodmin Moor, het als het gros van de kustregionen een gebied met beschermde status. Het enigszins heuvelachtige en rotsachtige landschap met haar loslopende pony's is ook gebruikt om te filmen, net als de oude gevangenis van het stadje Bodmin. Dat is nu een bezoekersattractie. Charlestown is een klein kuststadje aan de zuidkust van Cornwall, vlakbij het grotere St Austell. Hier zijn opnames gemaakt voor wat in de serie doorgaat als het stadje Truro. Truro bestaat overigens echt en ligt hier niet ver vandaan in het binnenland. Ook zijn in Charlestown Poldark scenes gefilmd voor Falmouth en zelfs het dorp St Mary's op de Isles of Scilly.

Enkele mogelijke vakantiebestemmingen

Terug naar:

→ Filmlocaties van Britse tv-series

→ Vakantie vieren in Cornwall en Zuidwest Engeland

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers