Bezoek het Engeland uit Macdonald and Dodds

De historische stad Bath in Somerset, Engeland De stad Bath in Somerset Royal Crescent in Bath Roman Baths en Bath Abbey in Engeland Pulteney Bridge in Bath, Engeland

Hedendaags Bath in Engeland

Macdonalds and Dodds is een relatief nieuwe Engelse detectiveserie. Er zijn inmiddels al twee series van enkele (lange) afleveringen geweest en derde serie is in Groot-Brittannië al weer onderweg. De hoofdrollen in de tv-serie worden gespeeld door de vrouwelijke DCI Lauren McDonald en haar mannelijke sidekick DS Dodds. Het toneel is Bath, zonder twijfel één van de mooiste steden van Engeland, gesitueerd in Somerset, één van de zuidelijke graafschappen van het land. Deze stad behoort vanwege haar prachtige architectuur en historische schatten tot het werelderfgoed en dat zorgt voor mooie plaatjes. Beroemde locaties komen in zicht zoals de schitterende Pulteney Bridge, de Guildhall en enkele van de stijlvolle rijen stadswoningen als de Royal Crescent, Circus en Lansdowne Crescent. Het is overigens mogelijk om in de beroemde Royal Crescent te overnachten. Kijkt u daarvoor bij dit overzicht met vijfsterrenhotels in Bath. Ook de middeleeuwse abdij is te zien. U zult ook scenes zien waarbij men neerkijkt op de stad en dat kun je zelf ook beleven door de Bath Skyline Walk te volgen.

Naast tal van mooie gebouwen wordt er ook gefilmd in de parken Alexandra Park en Parade en in de heuvelachtige delen van de stad op Bathwick Hill. Er zijn tal van mooie straten. In Abbey Street vind je bijvoorbeeld de winkel Pickled Greens dat in de serie dienst doet als exterieur voor een bakkerszaak. In aflevering één van de eerste serie komt het huis van Max Crockett voorbij en dat is gesitueerd in Widcombe, een heuvelachtig, welvarend gedeelte van de stad.

Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hieronder zelf een hotel, b&b of appartement uitzoeken en boeken in de stad Bath. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat kan als u één stad of gebied wilt bezoeken maar ook zeker als u een rondreis naar meerdere gebieden wilt maken, bijvoorbeeld om meer streken te verkennen waar mooie Britse tv-series zijn opgenomen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


filmlocatie in Engeland
Hotel in Engeland
Terug naar:

→ Filmlocaties van Britse tv-series

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers