Bezoek Penelope Keith's Hidden Villages

Milton Abbas in Dorset, Engeland Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Het dorp Coniston in Engeland Bibury in Gloucestershire, Cotswolds Fowey in Cornwall Portmeirion in Snowdonia, Wales Het dorpje Staithes in North Yorkshire, Engeland Het stadje Tarbert aan Loch Fyne in Argyll and Bute Het dorp Bosham in Chichester Harbour, Engeland Kustdorpje in Northumberland, Engeland Cley-next-the-Sea in Norfolk, Engeland

Welke gebieden corresponderen met de afleveringen?

Penelope Keith's Hidden Villages is een prachtige tv-serie uit 2014 en daarna. Er zijn drie series gemaakt met in totaal 11 afleveringen van bijna 50 minuten. Omroep MAX heeft de serie in Nederland al eens uitgezonden onder de titel 'Verborgen Dorpen'. Ze laat telkens per regio in Engeland, Wales en Schotland een aantal prachtige plaatsjes zien, meestal zeer pittoresk en zeker niet altijd onbekend. Hieronder worden de afleveringen kort behandeld en kunt u allerlei bestemmingen in die regionen vinden. Niet alle dorpen staan daar tussen maar u weet ongeveer waar u kunt verblijven om de gebieden te verkennen. Wilt u naar enkele van deze gebieden op vakantie? U kunt de website doorzoeken de reis zelf plannen maar u kunt ook een mooi vakantieplan op maat aanvragen.


Serie 1 - East Anglia

East Anglia is de naam van het historische graafschap in het oosten van Engeland. Het is het vlakke land dat tegenwoordig bestaat uit de graafschappen Norfolk, Suffolk en Cambridgeshire. De dorpjes Little Snoring en Happisburgh komen er bijvoorbeeld in voor.

Serie 1 - Noord Wales, Cheshire en Staffordshire

Noord Wales bevindt zich in het westen van Groot-Brittannië en is een grotendeels bergachtige streek. Cheshire en Staffordshire liggen aan de andere kant van de grens in Engeland. Voorbeelden van plaatsen die te zien zijn, zijn Portmeirion, Wycoller en Alderley Edge.

Serie 1 - Wessex

Wessex is de naam van een historisch gebied in het zuidwestelijke deel van Engeland. Deze aflevering gaat over de graafschappen Dorset, Somerset en Wiltshire. Zo gaat Penelope Keith onder andere naar de prachtige dorpjes Castle Combe, Milton Abbas en Avebury.Serie 2 - Devon en Cornwall

Devon en Cornwall zijn de namen van twee graafschappen en vormen het uiterste zuidwesten van Engeland en dit gebied is befaamd om haar pittoreske vissersdorpen en kuststadjes. Zo worden bijvoorbeeld Clovelly, Combe Martin en Fowey uitgelicht.

Serie 2 - Cumbria

Cumbria is een groot graafschap in het uiterste noordwesten van Engeland en bestaat voor een groot deel uit het bergachtige Lake District National Park. U ziet in deze aflevering dorpen als Coniston, Grasmere, Cartmel en Arnside.

Serie 2 - Royal Deeside

Royal Deeside is een gebied in het bergachtige deel van Schotland en is grotendeels onderdeel van het Cairngorms National Park. Het koninklijke karakter is voornamelijk de aanwezigheid van Balmoral Castle, het buitenverblijf van de koningin. Het dorp Ballater komt bijvoorbeeld ook voorbij.

Serie 2 - Kent en Sussex

Kent en Sussex zijn graafschappen in het zuidoosten van Engeland. U ziet dorpen voorbijkomen in onder andere het South Downs National Park en de High Weald. Denk aan plaatsjes als Alfriston, Cuckfield, Robertsbridge en Bodiam.Serie 3 - The Cotswolds

The Cotswolds is een befaamd landelijk gebied dat zich uitstrekt over verschillende graafschappen waaronder Gloucestershire, Oxfordshire en Warwickshire. U ziet pittoreske dorpen voorbij trekken als Bibury, Blockley en Kelmscott.

Serie 3 - Argyll & Bute

Argyll & Bute is een westelijk deel van Schotland en is overwegend heuvelachtig. Het heeft ook langwerpige schiereilanden en eilanden. Bekijk hier onder andere Tarbert en de dorpjes langs het Crinan Canal.

Serie 3 - North Yorkshire

North Yorkshire is een groot graafschap in Noord Engeland en bestaat onder andere uit twee grote nationale parken, namelijk de Yorkshire Dales en de North York Moors. Bekijk hier het kleine Thwaite in Swaledale, Grassington, Great Ayton en het schilderachtige kustdorpje Staithes.

Serie 3 - Pembrokeshire

Pembrokeshire vormt het uiterste zuidwesten van Wales. Het prachtige kustgebied heeft de status van nationaal park. De reis gaat bijvoorbeeld langs Llangwm en Manorbier (vlakbij Tenby).

Verborgen kustdorpen

Penelope Keith's Coastal Villages is de 3 delige vervolgserie maar dan specifiek over kustdorpen in Groot-Brittannië. Die is voor het eerst uitgezonden in 2017 en telt 3 afleveringen. Omroep MAX heeft deze serie in Nederland ook al eens uitgezonden onder de titel 'Verborgen kustdorpen'.


Aflevering 1 - West Sussex en Isle of Wight

West Sussex is een graafschap in het zuidoosten van Engeland en bestaat uit heuvelachtige natuur, enkele badplaatsen maar ook het minst bebouwde stukje Engelse zuidkust en dat is de Chichester Harbour. Daar gaat ze kijken in Bosham en West Wittering. Daarna steekt ze de Solent over naar het eiland Wight waar ze langs gaat bij Bembridge in het oosten en in het zuiden Niton en Steephill Cove nabij Ventnor.

Aflevering 2 - Northumberland & The Borders

Northumberland is het meest noordoostelijk gelegen graafschap in Engeland en grenst aan het Schotse raadsgebied dat logischerwijs de naam Scottish Borders draagt. zo gaat ze onder andere kijken op het Holy Island of Lindisfarne, Warkworth, Low Newton en St Abbs.

Aflevering 3 - East Anglia

East Anglia is de naam van het historische graafschap in het oosten van Engeland. Het is het vlakke land dat tegenwoordig bestaat uit de graafschappen Norfolk, Suffolk en Cambridgeshire. Penelope Keith gaat in deze aflevering kijken aan de kust van de eerste twee graafschapppen en bezoekt onder ander de plaatsen Weybourne, Cley Next The Sea, Thorpeness en Dunwich, nu een dorpje, vroeger in de middeleeuwen de belangrijkste havenstad van Engeland.

Terug naar:

→ Vakantietips voor Groot-Brittannië


Ook interessant:

→ Mooie dorpen en stadjes in Groot-Brittannië

→ Droomhuis op het Platteland (Escape to the Country)

→ Salvage Hunters (antiekhandelaar Drew Pritchard)

→ Rail Away (trein) afleveringen over Groot-Brittannië

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers