Bezoek het Wales uit de tv-serie Hidden

Caernarfon Castle in Noord Wales Menai Strait op Anglesey, Wales Caernarfon Castle in Noord Wales

Spannend verhaal in en rond de bergen van Snowdonia

Hidden is een tv serie van de BBC en speelt zich af in het noorden van Wales. Het is een tweetalige serie waar behalve Engels dus ook Welsh wordt gesproken. De hoofdrol is weggelegd voor DI Cadi John, een vrouwelijke detective. Het verhaal speelt zich af in een bepaald deel van Noord Wales en dat is het noordelijke deel van het bergachtige Snowdonia National Park en de streken daar ten noorden van, het gebied rondom de Menai Strait, de smalle zeestraat die het vasteland scheidt van het eiland Anglesey. De fraaie Menai Bridge is te zien evenals een eilandje waar slechts één huis staat. Er is ook gefilmd in grotere plaatsen en dat zijn de kuststadjes Bangor (met name de universiteit) en Caernarfon (zicht op het prachtige kasteel). Het huis van de kidnapper is in het echt de locatie van Zip World, het activiteitenpark van de Llechwedd Slate Caverns, de enorme steengroeve (leisteen) van Blaenau Ffestiniog. Ook is er gefilmd in Rydd Ddu, vlakbij Beddgelert. Het café (in het echt het Eric Jones Café) uit de eerste drie afleveringen bevindt zich vlakbij Tremadog en dat is weer vlakbij Porthmadog.


Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart met filmlocaties van Hidden


Op vakantie in het land van Hidden?

U kunt via deze pagina zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken in het gebied. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat kan als u één gebied wilt bezoeken maar ook zeker als u een rondreis naar meerdere gebieden wilt maken, bijvoorbeeld om meer streken te verkennen waar mooie Britse tv-series zijn opgenomen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


filmlocatie in Engeland
Hotel in Engeland

Mogelijke vakantiebestemmingen

Hieronder staan enkele mogelijke bestemmingen in het noorden van Wales. Alle plaatsen zouden als uitvalsbasis kunnen dienen. Anglesey is het grote eiland aan de noordwestkust:


Terug naar:

→ Filmlocaties van Britse tv-series

→ Vakantie vieren in Noord Wales

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers