Bezoek het Engeland uit Gentleman Jack

Shibden Hall in West Yorkshire Oakwell Hall in West Yorkshire De gemeente Calderdale in West Yorkshire, Engeland Halifax in West Yorkshire Little Germany in de stad Bradford, Engeland Newby Hall in North Yorkshire Het Treasurer's House in York, Engeland

West Yorkshire in de vroege 19e eeuw

Gentleman Jack is een tv-serie die zich afspeelt in het jaar 1837. De naam doet vermoeden dat de hoofdrolspeler een man is maar niets is minder waar. De leidende rol wordt vertolkt door Suranne Jones en zij speelt Anne Lister. Het verhaal is gebaseerd op de dagboeken van Anne Lister en is in de kern dus waar gebeurd. Zij was woonachtig in de zuid Engelse kustplaats Hastings maar erft op den duur van haar oom een landgoed bij Halifax in West Yorkshire, inclusief een kolenmijn. Dat is in het noorden van Engeland. Dan ontspint zich het verhaal.

De serie speelt zich dus af in het graafschap West Yorkshire en daar worden ook de nodige filmopnames gemaakt, onder ander in de gemeente Calderdale. Zo zijn er scenes in oude straten binnen de steden Halifax, Huddersfield, Bradford, zoals in Little Germany binnen de laatst genoemde stad. Ook het prachtige York in North Yorkshire heeft gediend als filmlocatie. Zo zijn er scenes bij het historische Treasurer's House en ook in de binnenplaats van het Grays Court Hotel. De landgoederen Newby Hall en Sutton Park zijn twee landelijke locaties binnen dat graafschap. Sutton Park is bijvoorbeeld het huis van Ann Walker, de vrouw met wie ze een romance had. Bijzonder is dat Shibden Hall de filmlocatie is voor het huis van Anne Lister. Dit prachtige oude pand was vroeger namelijk daadwerkelijk haar woning. Er valt te lezen dat er voor de nieuwe serie ook scenes geschoten zijn op de 'moors' (hooggelegen heidevelden) nabij het fraaie dorpje Haworth.Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart met filmlocaties van Gentleman Jack


Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Die pagina leidt naar accommodaties in West Yorkshire. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat kan als u één gebied wilt bezoeken maar ook zeker als u een rondreis naar meerdere gebieden wilt maken, bijvoorbeeld om meer streken te verkennen waar mooie Britse tv-series zijn opgenomen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


filmlocatie in Engeland
Hotel in Engeland

Mogelijke vakantiebestemmingen

Hieronder staan drie voorbeelden van mogelijke bestemmingen in dit stukje Noord Engeland. De stad Halifax waar gefilmd is staat er niet tussen omdat daar geen speciale pagina voor bestaat binnen deze website. Dat geldt wel voor Bradford dat de eerste stad ter wereld is die de status van UNESCO City of Film omdat er zoveel filmopnames zijn gemaakt de afgelopen 100 jaar. In de omgeving liggen enkele fraaie dorpen, stadjes en ook uiteraard de oude stad York waar gefilmd is. Haworth ligt in landelijk West Yorkshire. Een kleine greep:


Terug naar:

→ Filmlocaties van Britse tv-series

→ Vakantie vieren in West Yorkshire

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers