Bezoek het Engeland uit Father Brown

Landweggetje in de Cotswolds van Father Brown, Engeland Blockley in Gloucestershire, Cotswolds Blockley in Gloucestershire, Cotswolds De heuvel Cam Long Down in de Cotswolds, Engeland Snowshill Manor in de Cotswolds Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Chastleton House in de Cotswolds Ilmington in Warwickshire, Engeland

De Cotswolds in de jaren '50

Father Brown is een detectiveserie met een priester in de hoofdrol. Het heeft licht humoristische trekjes en speelt zich af in de jaren '50 van de 20e eeuw. De tv-serie wordt opgenomen in de noordelijke helft van Cotswolds, een landelijk gebied met zeer pittoreske dorpjes. Father Brown is in de serie de priester van de fictieve St Mary's kerk in het dorpje Kembleford. In het echt gaat het om de Church of St Peter and St Paul in het dorpje Blockley. Dat ligt vlakbij iets grotere plaatsen als Broadway, Chipping Campden en Moreton-in-Marsh. In Blockley zijn ook opnames gemaakt in het straatje vlakbij de kerk.

Zoals u op de kaart kunt zien zijn de meeste opnames gemaakt in een qua omvang relatief beperkt gebied. De meeste locaties vindt u dus in de buurt van het dorpje. Zo is er gefilmd in Sudeley Castle, Chastleton House, Berkeley Castle en in de tuin van Snowshill Manor. Dat zijn tevens alle vier bezoekersattracties dus van binnen te bezichtigen. In sommige afleveringen ziet u ook een oude stationnetje en een stoomtrein. Die scenes worden gefilmd aan de historische Gloucestershire and Warwickshire Steam Railway. U kunt daar zelf ook een ritje gaan maken. Ook is er gefilmd bij Berkeley Castle en in omliggende plaatsjes als Ilmington, Upper Slaughter en het net al genoemde Moreton-in-Marsh. Het oude politiebureau aldaar en ook het oude hospitaal fungeren als locaties voor het politiebureau in de serie.


Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart met filmlocaties van Father Brown


Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt op deze pagina zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat kan als u één gebied wilt bezoeken maar ook zeker als u een rondreis naar meerdere gebieden wilt maken, bijvoorbeeld om meer streken te verkennen waar mooie Britse tv-series zijn opgenomen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


filmlocatie in Engeland
Hotel in Engeland

Mogelijke bestemmingen

Hieronder ziet u een drietal dorpen die als uitvalsbasis zouden kunnen dienen om deze streek te verkennen. Blockley is de locatie van het fictieve Kembleford (althans de kerk). De andere twee prachtige dorpen liggen vlakbij.


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers