Bezoek het Engeland uit Endeavour (Morse)

Skyeline van Oxford, Engeland Bridge of Sighs in Oxford, Engeland Radcliffe Camera in Oxford, Engeland Sheldonina Theatre in Oxford, Engeland Magdalen College in Oxford, Engeland Christ Church College in Oxford, Engeland

Het Oxford van de jaren 60 en 70

Endeavour is een detectiveserie met in de hoofdrol Endeavour Morse. De serie is gebaseerd op de boeken van Colin Dexter en speelt zich af in de jaren 60 en 70 van de 20e eeuw. De setting is de stad Oxford. De meeste opnames (buiten) worden gemaakt in het oude stadshart rondom de Bridge of Sighs, het Sheldonian Theatre en de Radcliffe Camera met daaraan verbonden de Bodleian Old Library, iconische bouwwerken in Oxford. De stad heeft ook prachtige universiteitsgebouwen en daarvan zijn er ook verschillende wiens interieur als filmlocatie dienen. Denk aan Magdalen College en Christ Church College. U kunt in de stad ook meegaan op rondleidingen langs specifieke filmlocaties in de stad. Het politiestation (Cowley Police Station) in de serie staat overigens niet in Oxford maar in Enfield (Londen). Dat is in het echt namelijk Southgate Town Hall.

Inspector Morse en Lewis

Endeavour is een serie die voortbouwt op één maar in zekere zin twee voorgaande detectiveseries. Dit is namelijk het verhaal dat voorafgaat aan de serie Morse waar hij een stuk ouder is en de rang van Detective Chief Inspector heeft bereikt. Inspector Morse speelde tussen 1987 en 2000. Ongeveer zes jaar later ging het verhaal verder met Lewis, zijn 'sergeant'. Lewis is dus een spin-off en speelde tussen 2006 en 2015. Alle drie de detectiveseries spelen zich voornamelijk af in de stad Oxford met uitstapjes naar het omliggende land van Oxfordshire. Er zijn ook de nodige pubs die bij de drie series de revue hebben gepasseerd waarvan het merendeel in de stad zelf. Denk aan de Eagle and Child, The Bear Inn, The King's Arms, The Lamb and Flag en The White Horse. Inspector Morse (de oude serie), evenals Lewis werden ook vaak gefilmd in de bar van het fraaie Randolph Hotel. Die bar is na de eerste serie omgedoopt tot de Morse Bar. Een bekende landelijk gelegen pub is de Trout Inn in Wolvercote even buiten de stad.

Op een speciale locatie overnachten in de stad van Morse?

Wilt u de stad bezichtigen en ook genieten van wat luxe en comfort, dan kunt u onderstaande overzicht eens bekijken. Daarop worden enkele fraaie hotels in de spotlights gezet. Via de links op de website kunt u echter ook prima acommodaties uit andere prijsklassen vinden en boeken.

5 vier -en vijfsterrenhotels in Oxford


U kunt hier dus zelf een hotel, b&b of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat kan als u één gebied wilt bezoeken maar ook zeker als u een rondreis naar meerdere gebieden wilt maken, bijvoorbeeld om meer streken te verkennen waar mooie Britse tv-series zijn opgenomen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


filmlocatie in Engeland
Hotel in Engeland
Terug naar:

→ Filmlocaties van Britse tv-series

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers