Bezoek het Engeland uit Broadchurch

West Bay in Dorset, Broadchurch gebied West Bay in Dorset, Engeland Kliffen bij West Bay in Dorset Het strand van Charmouth in Dorset, Zuid Engeland Wandelpad en bordje bij de Golden Cap in Dorset Clevedon Pier in Engeland Clevedon Pier in Engeland Walton Park Hotel in Clevedon, Engeland Strand van Weston-super-Mare in Somerset, Engeland Bristol in Engeland

De Jurassic Coast in Dorset als prachtige setting

Broadchurch is een zeer spannende detectiveserie die liep tussen 2013 en 2017. De bekroonde serie is dus al geëindigd. De hoofdrollen worden vertolkt door grote Britse acteurs, namelijk David Tennant in de rol van DI Alec Hardy en Olivia Colman in de rol van DS Ellie Miller. De setting voor de serie is de prachtige Jurassic Coast van Dorset aan de Engelse zuidkust en dan vooral de kliffen bij het kustplaatsje West Bay. Ook in de omgeving zijn opnames gemaakt, bijvoorbeeld in het nabijgelegen stadje Bridport en het kustplaatsje Charmouth. Er is echter ook gefilmd elders in zuid Engeland en wel in en rond het kustgebied van Somerset. Zo komen er scenes uit de badplaats Weston-super-Mare, het stadje Shepton Mallet en vooral het verder noordelijk gelegen Clevedon is veelvuldig gebruikt. Eén van de scenes binnen komt uit het Walton Park Hotel in Clevedon. Die ziet u op de foto. De grote stad Bristol passeert in de derde serie ook nog de revue als filmlocatie.Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart met filmlocaties van Broadchurch


Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier zelf een hotel, b&b of vakantiehuis uitzoeken en boeken. Die link leidt u naar accommodaties in West Bay en omgeving. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat kan als u één gebied wilt bezoeken maar ook zeker als u een rondreis naar meerdere gebieden wilt maken, bijvoorbeeld om meer streken te verkennen waar mooie Britse tv-series zijn opgenomen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


filmlocatie in Engeland
Hotel in Engeland

Mogelijke vakantiebestemmingen

Hieronder staan enkele mogelijke bestemmingen in dit stukje Zuid Engeland. West Bay is de meest iconische filmlocatie uit de serie, het fraaie Lyme Regis ligt vlakbij Charmouth waar ook gefilmd is. De net genoemde plaatsen liggen in het graafschap Dorset. Veel opnames zijn ook gemaakt aan en rond de kust van het graafschap Somerset, bijvoorbeeld in en rond de het kuststadje Clevedon.


Terug naar:

→ Filmlocaties van Britse tv-series

→ Vakantie vieren in Dorset (Zuid Engeland)

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers