Bezoek het Engeland uit Bridgerton

De historische stad Bath in Somerset, Engeland Royal Crescent in Bath Westminster in Londen Ranger's House in Greenwich, Londen Hampton Court Palace in Londen Hatfield House in Hertfordshire, Engeland Windsor Great Park in Berkshire Painshill Garden in Surrey Chatham Royal Dockyard in Kent Castle Howard in Yorkshire

Engeland in de Regency tijd (begin 19e eeuw)

Bridgerton is een zeer populaire netflixserie, tevens kostuumdrama. Het speelt zich af in het Engelse Regency tijdperk en dat is tussen 1811 - 1820. De setting is Londen in 1813. Het verhaal speelt zich af rondom de acht kinderen tellende familie Bridgerton die hun weg proberen te vinden in de Londense high society. Bijzonder aan deze serie is dat men gebruik maakt van een interraciale cast, voorheen niet gebruikelijk bij kostuumdrama's. Die zijn immers altijd gebaseerd op lang vervlogen tijden waar een ieder in de Britse maatschappij wit was. Daar heeft men bij deze cast dus verandering in gebracht.

De serie speelt zich dus af in Londen en daar zijn logischerwijs opnames gemaakt maar ook op andere locaties in Engeland is veelvuldig gefilmd. In de hoofdstad is er gefilmd in het centrum (Westminster) en wel in Lancaster House en de Reform Club. In de buitenwijken van Groot-Londen zijn er opnames gemaakt in het historische Ranger's House dat onderdeel uitmaakt van het maritieme werelderfgoed van Greenwich. Ook gesitueerd aan de Theems maar dan in het westen zijn Syon House en Hampton Court Palace. Laatste drie genoemden zijn tevens bezoekersattracties. Op de kaart hieronder staan een aantal filmlocaties die normaal dienst doen als bezoekersattracties. U ziet oa. staan de historische haven van Chatham, de Painshill Garden, het voor films en series veel gebruikte Hatfield House in Hertfordshire en het imposante Castle Howard dat helemaal in North Yorkshire (het noorden) is gesitueerd. Ook nog speciale aandacht voor de stad Bath in het graafschap Somerset. Dat is samen met Londen namelijk ook een prominente plaats waar gefilmd wordt. De stijlvolle laat 18e eeuwse architectuur van Bath (werelderfgoedstad) is een uitstekende setting voor dit kostuumdrama. Zo komen er scenes uit het Holburne Museum en Number One Royal Crescent dat aan het hoofd staat van een prachtige rij stadshuizen. Middenin die rij vindt u een fraai vijfsterrenhotel dus als u op een speciale locatie wilt overnachten, kijk dan bij deze vijfsterrenhotels in Bath.


Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart met filmlocaties van Bridgerton


Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt zelf een hotel, b&b of vakantiehuis uitzoeken en boeken. Bekijk daarvoor het volgende tabblad waar enkele geschikte bestemmingen worden uitgelicht. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat kan als u één gebied wilt bezoeken maar ook zeker als u een rondreis naar meerdere gebieden wilt maken, bijvoorbeeld om meer streken te verkennen waar mooie Britse tv-series zijn opgenomen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


filmlocatie in Engeland
GB

Mogelijke vakantiebestemmingen

Hieronder staan een klein aantal mogelijke bestemmingen om de verschillende filmlocaties te bezoeken. Het centrum van Londen (Westminster) is geschikt als u alle in de hoofdstad aanwezige locaties wilt bezichtigen. Vanuit het centrum kun je namelijk per openbaar vervoer zowel naar Greenwich als het verre westen van het graafschap waar Syon Park is gesitueerd. Ook kun je met de trein naar de historische haven van Chatham in Kent. U kunt natuurlijk ook in Greenwich verblijven. Richmond in het verre westen van Groot-Londen zou een goede uitvalsbasis kunnen zijn voor Syon Park en ook het centrum (uitstapje) en als u met de auto bent ook voor het Windsor Great Park en de prachtige tuin van Painshill in Surrey. Bath spreekt voor zich. Het kathedraalstadje Salisbury in Wiltshire ligt vlakbij Wilton House en Pickering in North Yorkshire niet ver van Castle Howard.button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers