Bezoek een bierbrouwerij in Schotland

Bieren in Schotland

Kijk hoe het bier gebrouwen wordt in verschillende Schotse plaatsen

Schotland is uiteraard vooral bekend als het land van de whisky maar er worden ook allerlei bieren geproduceerd. Bij een aantal van deze brouwerijen kunt u meegaan op een rondleiding om het brouwproces te bekijken en uiteraard te proeven van het bier. Op de interactieve kaart hieronder ziet u een aantal van die breweries. Vooral in het zuidoosten van Schotland en de laaglanden kunt u als bierliefhebber uw hart ophalen want daar zijn meerdere brouwerijen te bezoeken in de Scottish Borders, East Lothian, Glasgow en de schitterende hoofdstad Edinburgh. De Traquair Brewery bevindt zich overigens in een statig landhuis dat tevens dient als historische attractie. U kunt het huis dus ook bezichtigen.

Als u zuidwaarts de grens over gaat - Engeland in - dan zijn er nog meer mogelijkheden. Kijkt u hier bij de bierbrouwerijen in Engeland. In de noordelijke helft van Schotland zijn veel minder bierbrouwerijen, daar zijn juist weer heel veel whiskystokerijen. Op de noordelijke eilanden zijn een paar brouwerijen om te bezichtigen: één op Orkney en zelfs twee op de Shetland eilanden. Bekijk de kaart hieronder voor openingstijden en locaties van de geselecteerde bierbrouwerijen in Schotland. Hieronder vindt u tevens enkele links waarachter u meer info vindt over enkele van de plaatsen waar u een brouwerij kunt bezoeken.

Interactieve kaart


In de stad Glasgow zijn twee locaties te zien. Zoom daarvoor in.


Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart met bierbrouwerijen in Schotland


Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt op deze pagina zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken in Engeland. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien. Ik ben geen bier-expert maar kan op basis van de brouwerijen die u op de kaart ziet staan (of die u zelf aandraagt) wel een mooie rondreis in elkaar zetten:


Cottage in Engeland
Hotel in Engeland

Voorbeelden van rondreizen per auto én trein

Misschien dat u specifiek vanwege het bier naar Schotland wilt reizen maar u zult dan vast en zeker ook het zeer mooie land en haar steden willen verkennen. Hieronder vindt u vier voorbeelden van autorondreizen die wat betreft dit onderwerp interessant zouden kunnen zijn. Ze zijn ook zeker te combineren, u krijgt immers een plan op maat. Het zuidelijke deel van het land is meestal behoorlijk heuvelachtig en de noordelijke helft de Highlands veelal bergachtig. De smalle strook daar tussenin waar de grote steden gesitueerd zijn, staat bekend als de Lowlands. Daaromheen liggen de grote eilanden, althans in het westen en noorden. Naast de bierbrouwerijen zijn er in elke regio uiteraard ook andere bezienswaardigheden om te bezoeken in de vorm van kastelen, musea en heel veel whiskystokerijen. Als u een treinrondreis maakt dan zijn er iets minder mogelijkheden om brouwerijen te bezoeken maar toch zijn er genoeg brouwerijen die u per trein kunt bereiken. Denk aan de plaatsen Tweedbank, Edinburgh, Glasgow, Aviemore en zelfs Brodick op het eiland Arran. Daar kunt u komen vanuit Glasgow met de trein + veerboot (sluit goed aan).


Bekijk 4 rondreizen
button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers