Woodstock en Blenheim Palace in Oxfordshire - Engeland

Blenheim Palace in Woodstock, Oxfordshire Blenheim Palace in Engeland Winston Churchill's Blenheim Palace in Engeland Blenheim Park bij het paleis in Engeland hotels boeken via GBLOxford in Engeland Burford in Oxfordshire, Cotswolds Witney in Oxfordshire, Engeland Bourton-on-the-Water in Gloucestershire, Cotswolds Stow-on-the-Wold in de Cotswolds, Engeland Bibury in Gloucestershire, Cotswolds

Informatie over deze bestemmingBlenheim Palace in Woodstock, Engeland

Woodstock is een klein stadje in het graafschap Oxfordshire, zuid Engeland. Het heeft ongeveer 3 duizend inwoners en ligt net ten oosten van het mooie gebied The Cotswolds. Het dorp is toch vooral bekend als de locatie van het imposante en stijlvolle Blenheim Palace. Dit is het paleis van de Duke of Marlborough en bestaat sinds het begin van de 18e eeuw. Het is een cadeau aan de hertog die in 1704 de beroemde slag van Blenheim won in Duitsland. Maar misschien wel de beroemdste nazaat van deze lijn is Winston Churchill. Deze staatsman die met name faam verwierf als Britse premier tijdens de Tweede Wereldoorlog groeide hier op. Het landgoed behoort inmiddels tot het werelderfgoed. Het heeft ook mooie tuinen en een groot parklandschap.

Daarnaast kunt u in Woodstock ook het Oxfordshire Museum bezoeken. In de dichtbij gelegen dorpen Combe en Hanborough (zuidkant van Blenheim Park) kunt u respectievelijk de Combe Mill en het Oxford Bus Museum bezichtigen. Slechts 15 kilometer ten zuidoosten van het dorp vindt u de historische universiteitstad Oxford. Wilt u trouwens een kleiner historisch landgoed bezichtigen? Vlakbij kunt u ook naar Rousham House & Gardens. De tuinen daarvan kunt u bezichtigen. Het huis wordt nog wel eens gebruikt voor filmopnames. Zoals al gemeld zit u hier ook vlakbij de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty, een landelijk gebied met een enorme hoeveelheid pittoreske dorpen en stadjes. In de buurt kunt u denken aan Burford, Bourton-on-the-Water en Bibury. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Woodstock.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers