Vakantie in het stadje Wexford - Ierland

Het stadje Wexford aan de Slaney in Ierland Irish National Heritage Park in Wexford, Ierland Johnstown Castle in County Wexford, Ierland hotels boeken via GBLStrand en duinen in County Wexford, Ierland Kilmore Quay in County Wexford, Ierland Tintern Abbey in County Wexford, Ierland Hook Lighthouse in County Wexford, Ierland Wells House in County Wexford, Ierland Enniscorth Castle in County Wexford, Ierland Het kasteel van Kilkenny in Ierland De haven van Waterford in Zuid Ierland

Informatie over deze bestemmingDe kleine stad Wexford in Ierland

Wexford is een klein stadje en tevens de hoofdstad van het gelijknamige graafschap. Het heeft ongeveer 20 duizend inwoners, bevindt zich aan de kust en ook deels aan de rivier de Slaney. Deze plaats is gesticht door de Vikingen, zo rond het jaar 800. In die tijd hadden de Vikingen hun tentakels uitgespreid over meerdere delen van Europa, zo ook hier in Ierland. Eén van de oudste gebouwen in het stadje is de ruïne van Selskar Abbey. In Wexford zelf zijn verder geen grote toeristische trekpleisters maar er enkele kilometers buiten wel degelijk. Zo kunt u het Irish National Heritage Park bezoeken. Dat is een openluchtmuseum waar 9000 jaar Ierse geschiedenis behandeld wordt. Een andere grote trekpleister is het statige Johnstown Castle waar u de prachtige tuinen van kunt bezichtigen. Zie zijn ontworpen door Daniel Robertson, dezelfde man die verantwoordelijk is voor het ontwerop van de beroemde tuinen van Powerscourt Castle (County Wicklow). Op het landgoed kunt u tevens het Irish Agricultural Museum bekijken.

Voorbeelden van bezienswaardigheden wat verder weg zijn Enniscorthy Castle, Wells House & Gardens en misschien het pittoreske kustdorpje Kilmore Quay. Aan de kust van County Wexford kunt u ook genieten van enkele stranden en duinlandschappen. Verder is het landschap in de weide omtrek nooit echt vlak maar ook niet echt heuvelachtig. Als u nog één van de kleine historische steden in het zuidoosten van Ierland wilt bezoeken, denk dan aan het middeleeuwse Kilkenny of Waterford, 's lands oudste. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Wexford.

De reis naar Wexford

U kunt met de trein naar het stadje reizen. Vanaf treinstation Wexford O'Hanrahan kunt u langs de oostkust van Ierland reizen. Dat betekent noordwaarts naar de hoofdstad Dublin of zuidwaarts naar de haven van Rosslare waar de veerboot naar Fishguard in Wales vertrekt. Om met de auto in Ierland te komen dient u sowieso eerst de veerboot van Nederland of België naar Groot-Brittannië te pakken (tenzij u direct via Frankrijk wil gaan). Daarna is de meest voor de hand liggende optie de net genoemde overtocht vanaf Fishguard maar een veerdienst naar Dublin vanuit Engeland of Wales behoort ook tot de mogelijkheden. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers