Wells-next-the-Sea aan de kust van Norfolk

Strandhutten in Wells-next-the-Sea, Engeland De haven van Wells-next-the-Sea in Norfolk, Engeland Het kuststadje Wells-next-the-Sea in Norfolk, Engeland Holkham Hall in Norfolk, Engeland hotel boeken via GBL Stiffkey aan de Norfolk Coast Path in Engeland Het dorp Blakeney in Norfolk, Engeland Blakeney Point in Norfolk, Engeland Cley-next-the-Sea in Norfolk, Engeland North Norfolk Railway in Engeland Sandringham Estate in Norfolk, Engeland Lavendelvelden in Norfolk, Engeland Rondreis door East Anglia in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenStraatje in Wells-next-the-Sea in Norfolk, Engeland

Wells-next-the-Sea is een kleine havenplaats en kuststadje in het noorden van het graafschap Norfolk en het is onderdeel van de Norfolk Coast, een Area of Outstanding Natural Beauty. Dit is een prachtige natuurlijke kustlijn met zoutmoerassen, zandbanken en een eind naar het oosten ook kliffen. Het land rondom deze plaats is vlak en u vindt er ook een enorm groot strand. Dit is naar verluid één van de beste stranden in de regio, heeft fraaie strandhutten en wordt geflankeerd door duinen. De haven van het stadje ligt al met al een meer dan een kilometer van de Noordzee en dat komt omdat die in de loop der eeuwen onderhevig is geweest aan verzilting. Wells-next-the-Sea bevindt zich ook op loopafstand van één van de meest imposante landgoederen in de regio en dat is Holkham Hall, gesitueerd in het gelijknamige dorpje. Naast het statige huis heeft het ook tuinen, een groot parklandschap met wilde herten, een meer waar u een boot of kano kunt huren en ook nog eens een groot natuurreservaat. Het Holkham Nature Reserve is een landschap bestaande uit zoutmoerassen maar ook duinen, bos en akkerland. Bij Holham Gap ligt tevens een mooi strand.

Langs de Norfolk Coast zijn nog meer van dergelijke natuurreservaten. In de buurt zijn dat die van Scolt Head, Blakeney en het Brancaster Estate. In de omgeving zijn meer kustdorpjes zoals het kleine Stiffkey, Blakeney, Cley-next-the-Sea met zijn karakteristieke windmolen en verderop Sheringham en Cromer met zijn fraaie pier. Dicht in de buurt maar dan landinwaarts vindt u Burnham Market. In de weide omtrek zijn ook prachtige bezienswaardigheden van historische aard. Denk aan de de landgoederen Houghton Hall, Sandringham en de mooie spoorlijn van de North Norfolk Railway tussen Sheringham en Holt. Er zijn diensten met een diesel -en stoomtrein. Vlakbij Heecham kunt u mooie lavendelvelden bezichtigen, althans in de zomermaanden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Wells-next-the-Sea.


Wandelen langs de Norfolk coast

Wells-next-the-Sea is gesitueerd aan het bewegwijzerde Norfolk Coast Path zodat u kustpaden kunt volgen in beide richtingen. Het busvervoer is hier tevens prima geregeld. Er rijden bussen zeer regelmatig beide kanten op. Dit stadje is namelijk de plek waar de diensten van oost en west samenkomen. Hieronder vindt u een flinke wandeling over het kustpad in oostelijke richting naar het kleine Salthouse. Die route trekt langs Stiffkey en door Blakeney en Cley-next-the-Sea.

Meer info: Wandelroute van Wells-next-the-Sea naar Salthouse


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Wells-next-the-Sea

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Wells in Norfolk te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Wells-next-the-Sea duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Er is geen treinverkeer in het dorpje maar u kunt aan de Norfolk Coast wel gebruik maken van de Coasthopper, een bus die frequent rijdt.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over East Anglia
→ Hotels en vakantiehuizen in Norfolk en Suffolk
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers