Wallingford en Causton in Oxfordshire - Chilterns

Hambleden Valley in de Chilterns, Buckinghamshire hotel boeken via GBL Hambleden in Buckinghamshire Fingest in Buckinghamshire Turville in Buckinghamshire Henley-on-Thames in Oxfordshire Stonor Park in de Chilterns Greys Court in de Chilterns Basildon Park in Berkshire Oxford in Engeland

Informatie en hotelsCauston in Midsomer Murders, Oxfordshire

Wallingford is een historisch stadje in het graafschap Oxfordshire en ligt aan de rivier de Theems. Het heeft ongeveer 8 duizend inwoners en is de laatste decennia vooral ook bekend omdat het een belangrijke opnamelocatie is van Midsomer Murders, de detective serie met Inspector Barnaby in de hoofdrol. Wallingford is namelijk dezelfde plaats als Causton uit de serie. In het echt stadje kunt u verder de nodige leuke winkels en antiekzaken vinden, het museum bezoeken en een ritje maken met een historische trein. Het stadje Thame wordt overigens ook vaak gebruikt om opnames te maken voor Causton. Nog een andere reden waarom Wallingford bekendheid geniet is omdat hier de beroemde schrijfster Agatha Christie gewoond heeft.

In de omgeving is nog meer te zien in de vorm van stijlvolle landgoederen, historische gebouwen en huizen, zoals Dorchester Abbey, Stonor Park, Nufffield Place en Basildon Park. Maar dat is niet alles want het stadje ligt ook pal aan de rand van de Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty, een fraai landelijk gebied met heuvels, bossen, akkerland, wandelroutes en pittoreske dorpen -en stadjes. Het stadje Henley-on-Thames is redelijk vlakbij gesitueerd en ook de stad Oxford ligt niet ver weg. Als u hier wilt overnachten, kijk dan bij de hotels en herbergen in dit stadje. Ook kunt u kijken op de pagina over 'Midsomer Murders en Lewis' voor nog een andere geschikte verblijfplaats om vroegere opnamelocaties te bezoeken. Dat is het stadje Dorchester-on-Thames.

Meer info: Het land van Midsomer Murders


Wandelen in Wallingford

Wandelen behoort in dit gebied ook echt tot de mogelijkheden. Zo zijn er verschillende paden in de mooie Chilterns maar Wallingford ligt ook direct aan het Thames Path, de meerdaagse wandelroute langs de gelijknamige rivier. Zo kunt u noordwaarts via Dorchester naar Abingdon lopen of zuidwaarts het pad volgen via Goring en Pangbourne naar Tilehurst. Ook kunt u een wandeling maken bij de Wittenham Clumps (vlak buiten het stadje) en Broad Arboretum waar u kunt genieten van uitzichten over het omliggende platteland en een wandeling door de bomentuin. Daarnaast ligt het stadje ook nog eens vlakbij de Ridgeway.

Meer info: Thames Path | Enkele routes in the Chilterns


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Wallingford

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Wallingford te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Wallingford duurt daarna nog minimaal 2 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Chilterns
→ Stadjes en dorpen in de ChilternsOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Chilterns

© 2012-2023 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers