Wallingford en Causton in Oxfordshire - Chilterns

Hambleden Valley in de Chilterns, Buckinghamshire hotels boeken via GBLHambleden in Buckinghamshire Fingest in Buckinghamshire Turville in Buckinghamshire Henley-on-Thames in Oxfordshire Stonor Park in de Chilterns Greys Court in de Chilterns Basildon Park in Berkshire Oxford in Engeland

Informatie over deze bestemmingCauston in Midsomer Murders, Oxfordshire

Wallingford is een historisch stadje in het graafschap Oxfordshire en ligt aan de rivier de Theems. Het heeft ongeveer 8 duizend inwoners en is de laatste decennia vooral ook bekend omdat het een belangrijke opnamelocatie is van Midsomer Murders, de detective serie met Inspector Barnaby in de hoofdrol. Wallingford is namelijk dezelfde plaats als Causton uit de serie. In het echt stadje kunt u verder de nodige leuke winkels en antiekzaken vinden, het museum bezoeken en een ritje maken met een historische trein. Het stadje Thame wordt overigens ook vaak gebruikt om opnames te maken voor Causton. Nog een andere reden waarom Wallingford bekendheid geniet is omdat hier de beroemde schrijfster Agatha Christie gewoond heeft.

In de omgeving is nog meer te zien in de vorm van stijlvolle landgoederen, historische gebouwen en huizen, zoals Dorchester Abbey, Stonor Park, Nufffield Place en Basildon Park. Maar dat is niet alles want het stadje ligt ook pal aan de rand van de Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty, een fraai landelijk gebied met heuvels, bossen, akkerland, wandelroutes en pittoreske dorpen -en stadjes. Het stadje Henley-on-Thames is redelijk vlakbij gesitueerd en ook de stad Oxford ligt niet ver weg. Als u hier wilt overnachten, kijk dan bij de hotels en herbergen in dit stadje. Ook kunt u kijken op de pagina over 'Midsomer Murders en Lewis' voor nog een andere geschikte verblijfplaats om vroegere opnamelocaties te bezoeken. Dat is het stadje Dorchester-on-Thames.

➦ Meer info: Het land van Midsomer Murders


Wandelen in Wallingford

Wandelen behoort in dit gebied ook echt tot de mogelijkheden. Zo zijn er verschillende paden in de mooie Chilterns maar Wallingford ligt ook direct aan het Thames Path, de meerdaagse wandelroute langs de gelijknamige rivier. Zo kunt u noordwaarts via Dorchester naar Abingdon lopen of zuidwaarts het pad volgen via Goring en Pangbourne naar Tilehurst. Ook kunt u een wandeling maken bij de Wittenham Clumps (vlak buiten het stadje) en Broad Arboretum waar u kunt genieten van uitzichten over het omliggende platteland en een wandeling door de bomentuin. Daarnaast ligt het stadje ook nog eens vlakbij de Ridgeway.

➦ Meer info: Thames Path | Enkele routes in the Chilterns
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers