Ventnor en Steephill Cove op het eiland Wight

Badplaats Ventnor op het eiland Wight Steephill Cove vlakbij Ventnor op het eiland Wight Kustpad bij Ventnor op het eiland Wight hotels boeken via GBLShanklin Chine op het eiland Wight Godshill op het eiland Wight Carisbrooke Castle op het eiland Wight Osborne House op het eiland Wight Alum Bay op het eiland Wight The Needles op het eiland Wight

Informatie over deze bestemmingBadplaats Ventnor op het eiland Wight, Engeland

Ventnor is een mooie kleine badplaats in het zuidoosten van het eiland Wight, zuid Engeland. Het heeft ongeveer 6 duizend inwoners en is gesitueerd aan een geaccidenteerde kustlijn en in een heuvelachtig gebied. U kunt aan het strand liggen, wandelen en de botanische tuinen bezichtigen. Er is ook een lokaal museum dat u informeert over de lokale geschiedenis. Zowat naast de botanische tuinen ligt het fraai aan zee gesitueerde dorpje Steephill Cove. Het is een gehucht met oa. mooie huisjes, een restaurant en een rotsachtig strandje. Je kunt er niet met de auto komen dus je moet verderop parkeren. Daarna is een stukje afdalen naar het kleine afgelegen kustdorpje.

Voorbeelden van bezienswaardigheden wat verder weg zijn de Shanklin Chine, de dierentuin van Isle of Wight, de Donkey Sanctuary (ezels), het modeldorp van Godshill en Appuldurcombe House. In de buurt staat ook nog een thematisch pretpark, namelijk de Blackgang Chine. Verder weg staat ook nog het oude Carisbrooke Castle en ook Osborne House. Dat is de bekendste historische attractie en dat komt omdat dat het buitenverblijf was van Koningin Victoria. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in en rond Ventnor.


Wandelen in Ventnor

De badplaats wordt omgeven door een zeer heuvelachtig landschap, namelijk de Ventnor Downs. Hier vindt u de hoogste heuvel van het eiland en kunt u genieten van mooie uitzichten. Ook kunt u de kustpaden volgen, bijvoorbeeld naar Shanklin. Hieronder ziet u ook een route die door de heuvels ten noorden van het badplaatsje komen. Dat is een route van en naar Shanklin via Wroxall Down, St Boniface Down en Bonchurch Down. De andere route gaat westwaarts over het kustpad naar het kleine Niton.

➦ Meer info: Shanklin - Shanklin (via de Ventnor Downs) | Ventnor - Niton
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers