Badplaatsje Tenby aan de Pembrokeshire Coast in Wales

Het badplaatsje Tenby in de avond, Wales Het kuststadje Tenby in Pembrokeshire Strandje van Tenby in Wales St Catherine's Fort and Island in Tenby, Wales hotel boeken via GBL Caldey Island in Wales Manorbier in Pembrokeshire, Wales Saundersfoot in Pembrokeshire, Wales Barafundle Bay in Pembrokeshire, Wales Green Bridge in Pembrokeshire, Wales Pembroke Castle in Pembrokeshire, Wales Carew Castle in Zuidwest Wales

InformatieTenby in Pembrokeshire, zuidwest Wales

Tenby is een mooie kleine badplaats in zuidwest Wales. Het ligt in het bezienswaardige Pembrokeshire Coast National Park waar u uitstekend kunt wandelen in de geaccidenteerde kustgebieden. Een mooi kustgebied hier in de buurt is bijvoorbeeld het Stackpole Estate. In deze plaats staat ook het bezoekerscentrum van het nationale park met informatie en ook tentoonstellingen. Nog iets verder westwaars en u komt bij nog een bijzonder fraai stuk kust en dat is de zogenaamde Green Bridge, een natuurlijk ark, onderdeel van de kliffen. Daar staan tevens de Stack Rocks (Elugug Stacks), twee grote pilaren pal voor de kust. Deze laatste twee locaties bevinden zich echter in een militair oefenterrein is daarom niet altijd open voor bezoekers. U kunt dat navragen (of bellen) bij het Pembroke Visitor Centre. Dat is gesitueerd in het gelijknamige stadje.

Verder kunt u in Tenby ook nog een paar bezienswaardigheden bezoeken, namelijk het historische Tudor Merchant's House en de Tenby Museum & Art Gallery. Vanuit deze badplaats kunt u ook met de boot een dagtripje maken naar Caldey Island. Nog veel dichter bij het badplaatsje ligt het kleine St Catherine's Island, een klein rotsachtig getijdeneilandje met een fort daarbovenop. Dat fort was de uiterlijke filmlocatie van de gevangenis Sherrinford in de laatste aflevering van tv serie Sherlock. U kunt het eilandje en fort middels een rondleiding bezoeken. Naast de zee en wandelpaden langs de kust kunt u in de buurt ook een bezoek brengen aan de Colby Woodland Garden, de Cleddau Woodlands, Pembroke Castle en Carew Castle waar ook een historische getijdenmolen staat. Dichterbij staan de overblijfselen van het 11e eeuwse Manorbier Castle, gesitueerd in het naamgevende mooie kustdorpje. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in deze omgeving.


Op een speciale locatie overnachten in Tenby?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In het badplaatsje kunt u hotels en pensions vinden. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vier of vijfsterrenhotel in deze streek? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels aan en vlakbij Carmarthen Bay speciaal worden uitgelicht waaronder één hier in Tenby:

5 vier -en vijfsterrenhotels aan Carmarthen Bay


Wandelen bij Tenby

Deze plaats ligt ook aan het Pembrokeshire Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute langs de kusten van zuidwest Wales. Behoorlijk in de buurt van Tenby zijn daarnaast ook andere mooie wandelingen te maken zoals naar de Lydstep Cliffs, in de bossen van Lawrenny en op het mooie Stackpole Estate.

Meer info: Pembrokeshire Coast Path | naar de Lydstep Cliffs | op het Stackpole Estate


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Tenby

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Tenby te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Tenby duurt daarna nog minimaal 5,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. U kunt in het badplaatsje ook gebruik maken van de trein, bijvoorbeeld naar Carmarthen, Pembroke en Swansea.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie in Zuidwest Wales
→ Badplaatsen en stadjes in Zuidwest WalesOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Wales

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers