Het historische stadje Stirling - Schotland

Stirling Castle in Schotland Het stadje Stirling in Schotland Almshouses in Stirling, Schotland Het kasteel van Stirling in Schotland Stirling Bridge in Schotland hotels boeken via GBLFalkirk Wheel in Schotland Royal Burgh of Culross in Fife, Schotland Loup of Fintry in Schotland Doune Castle in Schotland Callander in Schotland

Informatie over deze bestemmingHet Wallace Monument in Stirling, Schotland

Stirling is een kleine historische stad in het midden van Schotland. Het heeft meer dan 40 duizend inwondes en is tevens een universiteitsstad. De stad ligt niet ver ten zuidoosten van de hooglanden vormt zo ongeveer een ovegangsgebied vanuit de laaglanden. De grote trekpleister is het beroemde Stirling Castle, het vanuit historisch oogpunt gezien belangrijkste kasteel van het land. Het staat op een rots en biedt uitzicht op het omliggende land. De beroemde Schotse koning Robert the Bruce (13e eeuw) zei vroeger: (vrij vertaald) hij die Stirling controleert, controleert Schotland. Daarnaast zijn er nog meer bezienswaardigheden in en net buiten het stadje. Dit zijn het Argyll's Lodgings, de Smith Art Gallery & Museum, de oude ruïne van Cambuskenneth Abbey en uiteraard het enorme monument/museum/toren van William Walace. Deze man won bijvoorbeeld in 1297 de bekende Slag bij Stirling Bridge. Het slagveld en bezoekerscentrum van Bannockburn ligt enkele kilometers verder weg. Daar vond nog een grotere en meer beslissende slag plaats, gewonnen door Robert the Bruce.

Pal ten oosten van Stirling liggen de Ochill Hills en daar is ook het nodige te zien. Zo vind je daar de pracht van de Dollar Glen met daar vlakbij zowel Castle Campbell als Rumbling Bridge. Dat is de naam van een dorpje maar toch vooral van de brug, of beter gezegd: bruggen. De eerste staat 7 meter boven het water en de tweede een stuk hoger, namelijk 37 meter. Ze staan boven een kloof met ruige rivier en watervallen. Nog iets verder weg kunt u bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan het Falkirk Wheel, de grote en moderne bootlift in centraal Schotland, één van de imposante bouwwerken die het reizen per boot door de kanalen van Groot-Brittannië mogelijk maken. Verder kunt u denken aan het Blair Drummond Safari Park en het prachtige historische dorpje Culross. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Stirling. In 2023 werd overigens het WK wielrennen in Schotland gehouden, de wegwedstrijd en baanwedstrijden in Glasgow maar de tijdritten begonnen en eindigde in deze stad, op het steile straatje bij het kasteel zelfs. Als u hier een plek zoekt om te overnachten, klik dan op de button hier rechtsboven.


Wandelen in en rond Stirling

U kunt bijvoorbeeld wandelen rond het kasteel, bij de universiteit en iets verder weg bij het Wallace Monument dat op een rots (Abbey Craig) gebouwd is.

➦ Meer info: Routes in en rond Stirling

✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers