Skipton aan de rand van de Yorkshire Dales - Engeland

Kanaal met kanaalboten in het stadje Skipton in Yorkshire, Engeland Skipton Castle in North Yorkshire hotel boeken via GBL Malham Cove in de Yorkshire Dales Gordale Scar in de Yorkshire Dales Settle in North Yorkshire Warfedale in North Yorkshire Grassington in North Yorkshire Bolton Abbey in North Yorkshire Saltaire in West Yorkshire Brontë Parsonage Museum in Haworth, West Yorkshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet kasteel van Skipton, Yorkshire

Skipton is een klein stadje in het graafschap North Yorkshire. Het heeft ongeveer 15 duizend inwoners en heeft een levendig centrum met de nodige winkels. Het leuke marktstadje ligt aan het Leeds & Liverpool Canal en bevindt zich pal aan de zuidrand van het nationale park de Yorkshire Dales. De historische trekpleister van het stadje is het goed bewaarde middeleeuwse kasteel. Althans, het exterieur is goed bewaard gebleven, er is geen interieur te aanschouwen. In het bos bij het gebouw kunt u een leuke wandeling maken. Daarnaast vindt u hier ook het Craven Museum dat deze regio behandeld en kunt u hier meegaan op boottochten langs het kanaal. U zult hier de nodige kanaalboten zien liggen en die kunt u zelfs ook huren.

Bezienswaardigheden wat verder weg zijn onder andere de natuur van de Yorkshire Dales, Bolton Abbey, het Brontë Parsonage Museum in Haworth en het werelderfgoed van Saltaire. Redelijk in de buurt vindt u ook één van de mooiste plekken in het nationale park, namelijk Malham Cove. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Skipton.


Wandelen in Skipton

Wandelen kunt u natuurlijk ook, bijvoorbeeld in de bossen bij Skipton Castle of in het heuvelachtige nationale park. De lange wandelroute de Pennine Way komt hier ook langs.

Meer info: Pennine Way

Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Skipton

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Skipton te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 2 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer net zo lang duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Yorkshire Dales
→ Stadjes en dorpen in de Yorkshire DalesOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Yorkshire Dales

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers