Sheringham en de North Norfolk Railway in Engeland

Sheringham in Norfolk, Engeland Sheringham in Norfolk, Engeland Sheringham in Norfolk, Engeland Sheringham Park in Norfolk, Engeland North Norfolk Railway in Engeland hotels boeken via GBLNorfolk Coast Path in Engeland Cromer in Norfolk, Engeland Felbrigg Hall in Norfolk, Engeland Cley-next-the-Sea in Norfolk, Engeland Blakeney in Norfolk, Engeland Blickling Hall in Norfolk, Engeland Holkham Hall in Norfolk, Engeland

Informatie over deze bestemmingDe kliffen van Sheringham in Norfolk, Engeland

Sheringham is een kustplaats in het oosten van Engeland met ongeveer 7 duizend inwoners. Het heeft ook wat strand dus je kunt het betitelen als badplaatsje. Er is een high street met de nodige winkels en horeca en het heeft een treinstation vanwaar u naar de hoofstad van het graafschap kunt reizen: Norwich. Sheringham is het eindpunt van de spoorlijn. Het kuststadje wordt omringd door de Norfolk Coast, een Area of Outstanding Natural Beauty. Dat is een zeer fraai en beschermd kustgebied. Verder naar het westen liggen kwelders en een waddengebied, hier rondom het stadje vindt u de hoogste kliffen in de regio. De badplaats heeft een museum, uiteraard een strand en ook ligt het op enkele kilometers van het zeer mooie Sheringham Park, een park met bos, parklandschap, paden met rhododendrons en azaleas en ook uitzichten naar de zee. Het heeft ook een tentoonstellingsruimte en een tearoom maar u hoeft geen entree voor het park te betalen. Vanaf het kustpad kunt u er ook naartoe wandelen.

Een andere attractie is de North Norfolk Railway, een toeristische spoorlijn met historische treinen (stoom en diesel). Deze treinen rijden naar het stadje Holt maar vertrekken niet op het station waar de 'gewone' treinen vertrekken en arriveren. De oude stoom -en dieseltreinen hebben hun eigen (historische) stationnetje. Het is maar een klein stukje lopen tussen de beide stations. De plaatsen hebben ook mooie oude stationnetjes. Niet ver weg liggen ook de badplaats Cromer met haar pier en verschillende natuurreservaten zoals die van Blakeney. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Sheringham. Langs deze hele kustlijn kunt u overigens ook het kustpad volgen, een eenvoudig en bewegwijzerde wandelroute. In het verslag hieronder kunt u daarover lezen.

Reiswandelverslag Norfolk (dagen 9 t/m 12)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers