De stad Sheffield in South Yorkshire - Engeland

De stad Sheffield in South Yorkshire, Engeland Winter Gardens in Sheffield, Engeland Treinstation van Sheffield in Engeland Kelham Island in Sheffield, Engeland hotel boeken via GBL Peak District National Park in Engeland Ladybower Reservoir in het Peak District Derwent Edge in het Peak District, Derbyshire Bamford Edge in het Peak District, Derbyshire Bolsover Castle in Derbyshire Hardwick Hall in Derbyshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe toren van Sheffield in Engeland

Sheffield is een grote stad in noord Engeland. Het ligt in het graafschap South Yorkshire en heeft ongeveer 550 duizend inwoners. Vroeger was het een grijze industriestad en aan de rand van het centrum kunt u het Kelham Island Museum bezoeken dat verteld over dat industriële verleden. Daar zeer vlakbij kunt u ook een rondleiding krijgen in de Kelham Island Brewery. Bier proeven en het brouwproces volgen kan ook in The Sheffield Brewery. Bekijk wat betreft bier ook deze pagina over bierbrouwerijen in Engeland. Er zijn echter nog veel meer bezienswaardigheden zoals de oude kathedraal, het Weston Park Museum, het National Emergency Services Museum en de Sheffield Manor Lodge. Als het om kunst gaat kunt u terecht in de Graves Gallery en de Millennium Gallery en daarnaast zijn er verschillende theaters dicht bij elkaar gesitueerd. Ook kunt u een bezoek brengen aan de botanische tuinen, de Winter Garden die zich in een glazen huis bevindt is en de openbare Peace Gardens die bij de mooie Sheffield Town Hall (zie foto) te zien zijn. Het stadhuis wordt overigens gebruikt voor conferenties en bruiloften.

Als u van de natuur houdt en wilt gaan wandelen dan is dat ook mogelijk want niet ver ten westen van Sheffield ligt het Peak District National Park. Dit is een heuvelachtig gebied met vele wandelpaden en is vanwege de vele wandelpaden enorm populair. Relatief dichtbij vindt u de grote waterreservoirs met heuvels als Bamford Edge en Derwent Edge. Daarnaast zijn er in de regio ook een aantal historische bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het Abbeydale Industrial Hamlet, Renishaw Hall, Bolsover Castle en Conisbrough Castle.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Sheffield

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Sheffield te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunt u vanaf Duinkerke of Calais naar het zuidoosten varen, via Hoek van Holland naar Harwich in het oosten of van Rotterdam en Zeebrugge naar Hull verder naar het noordoosten. De langste overtocht is naar Hull maar de autorit naar Sheffield is dan wel weer het kortst, namelijk minimaal 1,5 uur. U kunt ook de trein pakken. De spoorlijn leidt naar de stad Derby. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Voor de hand ligt dan een vlucht naar Manchester Airport. Vanaf die luchthaven kunt u namelijk in ongeveer 1 uur 15 minuten rechtstreeks met de trein in Sheffield komen. Een vlucht naar het East Midlands Airport behoort ook tot de mogelijkheden.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in South -en West Yorkshire
→ Vakantie vieren in het Peak District

→ Steden, stadjes en dorpen in South -en West Yorkshire
→ Stadjes en dorpen in het Peak DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in South -en West Yorkshire
→ Hotels en vakantiehuizen in het Peak District


© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers